1. Dereceye Yükselen 470 Bin Kamu Görevlisi ve Emeklisine 3600 Ek Gösterge Müjdesi

1. Dereceye Yükselen 470 Bin Kamu Görevlisi ve Emeklisine 3600 Ek Gösterge Müjdesi

03 Mayıs 2023 Çarşamba 17:18
1. Dereceye Yükselen 470 Bin Kamu Görevlisi ve Emeklisine 3600 Ek Gösterge Müjdesi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ‘nde düzenlenen Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin, Yeni Yasama Döneminde 1.Dereceye Gelen Tüm Kamu Görevlilerine 3600 Ek Gösterge Düzenlemesinin Hayata Geçeceği Müjdesini Verdi.

Memur-Sen Konfederasyonu olarak, toplu sözleşmelerdeki mücadelemiz ve kazanımlarımızın kapsamının genişletilerek hayata geçirilmesindeki kararlılığımız ile çalışma hayatına ilişkin önemli adımlar atılmasını sağladık. 6. Dönem Toplu Sözleşme kararımız gereği Ek Göstergelerin düzenlenmesi çalışmasını 2022 yılı içerisinde Memur-Sen öncülüğünde yürüterek tamamladık ve kamu görevlileri adına kazanıma dönüştürdük. 4 unvan ile başlayan 3600 Ek Gösterge yolculuğunda, kapsamın genişletilerek 5.3 milyon kamu görevlisini içine alması ve bütün kamu görevlilerine 600 puan ek gösterge artışı sağlanması, çalışma hayatına ilişkin en önemli reformlardan biri olarak tarihe geçmiş, kamu görevlileri adına en büyük reformların altına Memur-Sen imzasını bir kez daha atmamızı sağlamıştır.

Çalışanların fiili hizmet dönemi ile emeklilik dönemi arasında yaşanan maaş/ücret farklılıklarının giderilmesi, çalışma dönemindeki refahın emeklilik döneminde de devam etmesi ve çalışırken ödenen ek ödeme başta olmak üzere tüm gelirlerin emekliliğe yansıtılması, Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın üzerinde durduğu en hassas konudur.

3600 Ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesine ilişkin çalışmanın; takdir ettiğimiz yönünü, teşekkür ettiğimiz noktalarını, personel sisteminde gerçek bir reform hareketi olarak bulduğumuz içeriklerini paylaşmıştık. Bununla birlikte, düzenlemenin ilk şeklini aldığı andan itibaren 1. Dereceye gelmiş tüm kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden yararlanması için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna duyurmuş, kamu işvereniyle sık sık gerçekleştirdiğimiz temaslarımızda başlıca birincil husus olarak ele almış, düzenleme yapılana kadar sıkı takipçisi olmuştuk.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz geniş çaplı Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu programında konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin; “3600 Ek Gösterge çalışmasında o dönem tamamlanamayan ve Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın çaba ve çalışmalarıyla sürekli gündemde tuttuğu 1. Derecedeki kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi düzenlemesini içeren Kanun Teklifinin hazır olduğunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi açılır açılmaz tamamlanacağı” müjdesini ilgili kapsamdaki 470 bin kamu görevlisi ve emeklisine vermiştir.

Sayıları 470 bini bulan ve ek göstergeleri 2800’den 3600’e çıkan 30 yıllık kamu görevlilerinde ve emeklilerinde;

-Emekli aylığı boyutuyla bugün 2.256 ₺,

-Emekli ikramiyesi boyutuyla bugün 84.569 ₺,

fark sağlayacak ve büyük bir memnuniyete kapı aralayacak olan müjdenin; 1. Dereceye yükselen başta kamu şefleri, teknikerler, VHKİ ve memurlar olmak üzere tüm kamu görevlisi emekçilerine hayırlı olmasını diliyoruz.

Meclis faaliyete girdikten sonra, sürecin bir an önce tamamlanması ve alt gruptaki kamu görevlilerimizin tazminat yansıtma oranlarının adil bir şekilde düzenlenerek emekli aylığı ve ikramiyesi boyutuyla hak ettiği seviyeye kavuşması için her zaman olduğu gibi konunun takipçisi olacağız.