10 Nolu Şube Engellilerle Biraraya Geldi

Toç Bir-Sen 10 Nolu Bursa Şube Başkanlığı 3 Aralık Dünya Engellil..

01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
10 Nolu Şube Engellilerle Biraraya Geldi


Toç Bir-Sen 10 Nolu Bursa Şube Başkanlığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Tarım-Ormancılık hizmet koluna bağlı kurumlarda görev yapan engelli personel ile düzenlediği programda bir araya geldi.


BUGÜN ENGELLERİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

Programın açılış konuşmasını yapan TOÇ BİR-SEN 10 Nolu Şube Başkanı Lütfü Günerigök eğitim, sağlık, istihdam, toplumsal yaşama katılım gibi temel sorunlarda engelliler için büyük fırsat eşitsizlikleri olduğunu ifade ederek, son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerin eksikliklerini ve yetersizliklerine dikkat çekti.

Günerigök konuşmasında; "Ülkemizde engelliler engelli olmalarından dolayı değil önlerine konan engellerden dolayı sıkıntı çekmektedirler. Yıllardır devlet yöneticileri görevlerinin ve sorumluluklarını yeterince yerine getirmediği için engelliler horlandı, dışlandı ve engellendi. Şimdi hep birlikte engelleri ortadan kaldırmak için bir araya geldik" dedi.

Toplantıda kurumda kurumda görev yapan engelli personel adına söz alan TOÇ BİR-SEN Engelliler Komisyonu Başkanı Mehmet Kurt, kurumda tespit ettiği aksaklıkları dile getirdi. Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Psikolog Mürşit Atlıakın da engellilerin sorunlarını ve çözüm yollarına ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe hizmet koluna bağlı kurumlarda görev yapan engelliler, engelli yakınları, Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akkuş ve Şube Müdürü Mustafa Kemal Kırayoğlu, Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Psikolog Mürşit Atlıakın, Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sülün, Memur-Sen İl Başkanı Numan Şeker ve Şube Müdürleri katıldı.