10 Nolu Şubeden Anlamlı Çanakkale Programı

    Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü münasebetiyle TOÇ BİR-SEN..

01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
10 Nolu Şubeden Anlamlı Çanakkale Programı


    Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü münasebetiyle TOÇ BİR-SEN Bursa 10 Nolu Şube Başkanlığı tarafından Çanakkale Şehitleri Anma Programı gerçekleştirdi. Sait Doğan Hocanın Kuran-ı Kerim tilaveti, Yıldırım IMKB Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Yusuf Öztürkün Çanakkale Şehitleri şiirini okumasının ardından programın ev sahibi Şube Başkanı Lütfi Günerigök bir konuşma yaptı.

     Tarihin kaydettiği en önemli savaşlardan biri olan Çanakkalenin; İnancın ve azmin hiçbir engel tanımadığının canlı şahidi olduğunu kaydeden Günerigök konuşmasında şunları söyledi: "İnancını, kimliğini, kişiliğini tarihini ve kültürünü bilen bir milletin değerleriyle yüceldiği yerin adıdır Çanakkale. İman, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı galip gelmiştir Çanakkalede. Bu ruh bizi biz yapan, güç ve kuvvettir. Seyit Onbaşılar, Mehmet Çavuşlar, Kınalı Hasanlar, Şerife Bacılar ve daha nice kahramanlar bu ruhla bağımsızlık mücadelesi vermişler ve bu vatanı bizlere emanet etmişlerdir. Bugün de bu ruhu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hiçbir hedef kalmayacaktır. Başaramayacağımız hiçbir iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun ve çözemeyeceğimiz hiçbir problem olmayacaktır.

     Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her bir vatan evladının kutsal değerler, istiklal ve bağımsızlık uğruna şehit düştüğü bu kutlu zaferin yıldönümünde şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd edelim. İstiklal Şâirimiz Mehmet Akifin, "Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez, / Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez."uyarısını dikkate alıp birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak onlara karşı vefa borcumuzu ödeyelim."
    Büyük ilgi gören program Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Sarıgülün ve Taha Çakır Hocanın konuşması ile şehitler için edilen duaların ardından sona erdi.