Başkanlar Kurulu Toplantısı Büyük Zaferin 100. Yıldönümünde Çanakkalede Gerçekleştirildi

Toç Bir-Sen Başkanlar Kurulu Eğitim ve İstişare Toplantısı, Çanak..

01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
Başkanlar Kurulu Toplantısı Büyük Zaferin 100. Yıldönümünde Çanakkalede Gerçekleştirildi


Toç Bir-Sen Başkanlar Kurulu Eğitim ve İstişare Toplantısı, Çanakkale Zaferinin 100 Yıl Dönümü Nedeniyle Şehitler Diyarında Gerçekleştirildi.

    TOÇ BİR-SEN Başkanlar Kurulu Eğitim ve İstişare Toplantısı Şehitler Diyarı Çanakkalede gerçekleştirildi. Tarım-ormancılık hizmet koluna bağlı kurumlarda görev yapan çalışanların talep ve sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, 2015 yılı hedefleri ve yol haritası belirlendi.

BİZİ BİZ YAPAN ÇANAKKALE RUHUDUR

    Genel Başkan Günay Kaya konuşmasında  Toç Bir-Sen Başkanlar Kurulu Eğitim ve İstişare Toplantısını Şehitler Diyarı Çanakkalede yapıyor olmalarının çok anlamlı  ve değerli olduğunu dile getirdi. Kaya; "Yüzyıl önce bu topraklara canlarını vermek için gelen, geri dönmeyi hiç düşünmeyen ecdadımızın şehadet şerbetini içtikleri Şehitler Diyarı Çanakkalede sizlerle birarada olmak çok anlamlı. Çünkü bizi biz yapan ruhtur Çanakkale. Çanakkale ruhunun kökü; Bedir ruhudur, Uhud ruhudur, Hendek ruhudur. İnsan olmamızın, millet olmamızın, medeniyet kurmamızın, kültür inşa etmemizin temelidir, özüdür Çanakkale. Değerler ve medeniyet sendikacılığının öncüsü Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak bize yakışan bu ruhu diri tutmak, özümsemektir. Onun için her zaman ecdadı yadedecek, anlayacak, değil yüz yıl, bin yıl da geçse o ruhla yaşayacağız" dedi.

TOÇ BİR-SEN OLARAK DESTAN YAZIYORUZ

    Kuruldukları 2001 yılından bugüne kadar tarım-ormancılık hizmet kolu çalışanları adına onlarca kazanıma imza attıklarını belirten Genel Başkan Kaya sendikal anlamda Toç Bir-Sen olarak bir destan yazdıklarını kaydetti. Kaya şunları söyledi: "Toç Bir-Sen olarak hep birlikte destan yazdık, yazıyoruz. Bu başarı teşkilatımızın kararlılığı, fedakarlığı, azmi ve güvenilirliği ile oldu. 80 ilde tüm kurumlarda yetki almanın başka bir izahı yapılamaz. Tüm gücümüzle çalışıyoruz ama biliyoruz ki bugün bizleri bu noktaya taşıyan Allahın rahmeti, yardımı, bereketidir. Allah yardımını, bereketini Memur-Senlilerin, Toç Bir-Senlilerin üzerinden eksik etmesin"

                                     BİZ İMAN VE GÖNÜL ERLERİYİZ

    Konuşmasında kardeşlik vurgusu yapan Genel Başkan Kaya, Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak silahlar sussun, kan dursun, analar ağlamasın dediklerini ve Çözüm Sürecine destek verdiklerini belirterek; "Yüz yıl önce Çanakkalede Kürt, Laz, Türk hepsi kardeşlik ruhuyla omuz omuza düşmana karşı durmuş, birlikte şehadet şerbeti içmiş.  Biz ırkçı olamayız, kafatasçı olamayız. Biz medeniyet müntesipleriyiz, biz iman ve gönül erleriyiz. Bu nedenle herkesi kucaklayacak, kardeşliği bu ülkede domine edecek Yeni Sivil Anayasa ile şehitlerimizin ruhaniyeti incitilmeden, gazilerimizin ve şehit analarımızın yürekleri sızlatılmadan Çözüm Sürecinin gerçekleştirilmesi şart" dedi.

    Kaya, Çözüm Sürecinin başarıya ulaşmasının Yeni Anayasadan geçtiğinin de altını çizerek, "Yeni Anayasa şarttır, bu ülkenin, bu milletin ihtiyacı yeni Anayasadır" dedi.

    İl ve Şube Başkanlarına hizmet kolu çalışanları için kazanıma dönüştürdükleri diğer konular hakkında da bilgi veren Genel Başkan Günay Kaya, önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan 2016-2017 yıllarını kapsayacak olan Toplu Sözleşme görüşmelerine üyelerin taşınmasını istedikleri taleplerinin de şube ve il teşkilatlarınca tespit edilmesini istedi.

    
                  "AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ"

Toç Bir-Sen Genel Başkan Vekili Sabri Kızılkaya da yaptığı konuşmasına, "Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine vatan evlatlarımızın, kutsal değerler, istiklal ve bağımsızlık uğruna şehit düştüğü kutlu zafer Çanakkale Zaferinin 100 yıl yıldönümünde aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" diyerek başladı.

     
                       "ONLARCA KAZANIMIN ALTINDA BİZİM İMZAMIZ VAR"
    
    Başkan Vekili Kızılkaya, Toç Bir-Sen olarak tarım-orman hizmet kolu çalışanları adına verdikleri mücadele ile yetkili oldukları 7 yılda onlarca kazanıma imza attıklarını kaydederek şunları söyledi: "Bizler Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak; "Genel Yetkili" sendika olmanın sorumluluk bilinci ve hizmet ruhu ile daima çalışanlarımızın hakları için gerçek platformlarda mücadele ediyor, kamu çalışanlarımızın sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi için gece gündüz koşturuyoruz. En düşük devlet memuru maaşını; 752 TLden 2100 TLye, bir mühendisin maaşını 1603 TLden 3600TLye, 2008 yılında 40+40 TL ile başlayan Ek Ödemelerin bugün itibari ile yaklaşık 600-1200 TLye kadar çıkartılması, 666 KHKya rağmen Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarına ayda 489 TL Yangın Fazla Mesai ücreti ödenmesi, TKDKda ki 729 Uzman çalışanımızın yabancı dil sorununun çözülmesi, TİGEMde uygulan Nöbetçi Memur Uygulamasına son verilip hafta sonu çalışmalarında yeni bir düzenleme yapılması, Danıştay Kararı ile işlerine son verilen 150 Orman Muhafaza Memurunun ekmek ve emek mücadelesinde:  "Sizin Ekmek Mücadeleniz, Bizim Onur Mücadelemizdir diyerek sorunun çözülmesi, memurların taban aylıklarına 2014 yılı içinde %17 zam alarak taban aylığının 1027 TLden 1202 TLye çıkarılması, Emekli İkramiyesinin 5250 TL artırılması, 2015 yılı için kamu çalışanlarına %3 + %3 enflasyon farkı verilmesi Toç Bir-Sen kazanımlarıdır."

    Her geçen gün büyüyen Toç Bir-Sen ailesi ile artık rakipsiz olduklarını da belirten Kızılkaya malum sendikaların hayal bile edemedikleri yeni kazanımlara yine hep birlikte imza atacaklarını dile getirdi.

"666 K.H.K İLE TÜM KURUMLARDA KALDIRILAN FAZLA MESAİ ÜCRETİNİ ALAN
TEK SENDİKA TOÇ BİR-SEN, TEK KURUM OGMDİR"

      On bir hizmet kolunda fazla çalışma ücreti alan tek sendikanın TOÇ BİR-SEN, tek kurumun ise Orman Genel Müdürlüğü olduğunun altını çizen Kızılkaya, "Önceden yangın tazminatı olarak adlandırılan söz konusu ücret 666 K.H.K ile tüm kurumlarda olduğu gibi OGMde de kaldırılmıştı. Biz Yetkili Sendika olarak 2012 yılında gerçekleştirilen ilk Toplu Sözleşme görüşmelerinde büyük mücadeleler sonucunda 666 Sayılı KHKya rağmen fazla çalışma ücretini alan tek sendika olduk. 2014-2015 yıllarını kapsayan Toplu Sözleşme görüşmelerinde ise 50 saati 60 saate çıkartıp,  yangına bir fiil müdahale edenlerin yanı sıra yangın nöbeti tutanlarında bu kazanımdan faydalanmasını sağladık. Yangın nöbeti tutan personelin idarece belirlenen nöbet saatlerinin iyileştirilerek nöbet saatleri arasındaki farkın en aza indirilmesi ile Yangın Fazla Mesaisinden kesilen Gelirler Vergisinin kaldırılması için çalışıyoruz" dedi.

    Başkan Vekili Sabri Kızılkaya, Orman Genel Müdürlüğünde görev yapan orman muhafaza memurları ile işletme şeflerinin kronik sorunlarından biri haline gelen "Ormanların Görevlilere Zimmetlenmesi" konusunda da yasal düzenleme yapılması için çalıştıklarının altını çizdi. Kızılkaya, Orman Genel Müdürlüğünde görev yapan orman muhafaza memurlarının, işletme şeflerinin, Genel İdari Hizmetlerde ve Yardımcı Hizmetlerde çalışan personelin sorunlarının çözülmesi için ilgili tüm tarafların katılacağı bir "Personel Çalıştayı" düzenlemesi hususunda çalıştıklarını belirtti. Ayrıca Kızılkaya, OGMde Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personel ile idari Şef ve Baş Mühendisler için Görevde Yükselme Sınavının en kısa zamanda açılması için kurumla uzlaştıklarını söyledi.

    Emekli olan orman muhafaza memurlarının zati silahlarından alınan ruhsat harcının kaldırılması,görevde hayatını kaybeden orman muhafaza memurlarının şehit sayılması ve bunlardan doğan hakların alınması hususunda gerekli girişimlerde bulunduklarını ve yılmadan  bu talepleri kabul görene kadar çalışacaklarını dile getirdi.

KÖYDE İSTİHDAMI BİZ ÇÖZECEĞİZ

    Genel Başkan Vekili Kızılkaya, TAR-GEL personelinin iki büyük sorunundan biri olan, "kadro" sorunun Memur-Sen ve TOÇ BİR-SENin büyük gayretleri ve çalışmalarıyla çözüme kavuşturulup, 4/A kadrosuna geçirildiğini söyleyerek köyde istihdam sorununu da yetkili sendika olarak yine kendilerinin çözeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca Tar-Gel personeli kardeşlerimizin aile ve çocuk yardımı almalarını, mazeret nedeniyle tayin hakkına kavuşmalarını, yiyecek ve giyim yardımından faydalanabilmelerini, damga vergisinden muaf tutulmaları da bir Toç Bir-Sen başarısıdır" dedi.

LİSANS TAMAMLAMA KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDİYOR

    Lisans Tamamlama çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini de belirten Sabri Kızılkaya;  "Lisans Tamamlama kararlılığımız, bu talebimizin karşılık bulması için sürdürdüğümüz çalışmalar ve görüşmeler devam ediyor. Unvanlı bir lisans tamamlama hakkının verilmesi için Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ve TBMM nezdinde kararlı çalışmalarımız devam etmektedir."

MÜCADELEYE VE KAZANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

    Kızılkaya ayrıca konuşmasında; Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında görev yapan personele Fiili Hizmet Zammı Verilmesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfında ve Genel Hizmetler Sınıfında görev yapanların özlük haklarının iyileştirilmesi, 4/Cli personelin ek ödemelerden faydalanabilmeleri ve kadro verilmesi, gelir vergisi dilimlerindeki  adaletsizliklerin giderilerek çalışanlardan daha az vergi alınması, KİTler de ki genel sorunlardan; Sözleşmeli personelin, (kendi isteklerine bağlı olarak) 657 Sayılı Kanunun 4/A statüsüne geçirilmesi, KİTlerde çalışan sözleşmeli personelin, kullanılmayan veya iş yoğunluğu nedeniyle kullandırılamayan yıllık izinlerinin bir sonraki yıla devretmesi, Ek ödeme oranlarında artış yapılarak, 657 Sayılı Kanuna tabi olarak görev yapan emsali unvanların almış oldukları ek ödeme oranlarına çıkarılması, TİGEM, TMO ve ESK Genel Müdürlüklerinde açık alanda ve arazide görev yapan personele arazi tazminatı verilmesi, TİGEM, TMO ve ESK Genel Müdürlüklerinde 2015 yılında da Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarının yapılması gibi konularda yürüttükleri çalışmalarını il ve şube başkanlarıyla paylaşarak tüm bu taleplerin önümüzdeki aylarda yapılacak olan Toplu Sözleşme görüşmelerine taşıyacaklarını, yetkili sendika olarak talepleri kabul, sorunları ise çözüme kavuşturuluncaya kadar mücadele edeceklerini kaydetti.  

    Programda Toç Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Ömer Yıldız, Kadınlar Komisyonu Başkanı Emine Akgün, Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu da selamlama konuşması yaptı.