Düzce İl Divanı Öztürk’ün Katılımıyla Gerçekleştirildi

Düzce İl Divanı Öztürk’ün Katılımıyla Gerçekleştirildi

29 Nisan 2023 Cumartesi 17:23
Düzce İl Divanı Öztürk’ün Katılımıyla Gerçekleştirildi

Memur-Sen Düzce İl Temsilciliğinin düzenlediği il divan programı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Öztürk konuşmasında “7. Dönem Toplu Sözleşme öncesinde aramıza katılacak her bir üyemiz, her bir kamu görevlimiz masadaki gücümüzü artıracak, sözümün tesirini güçlendirecektir” diye konuştu.

ozturkduzce1Düzce il divan programına katılan teşkilat mensuplarına hitap eden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, toplu sözleşme hakkının kamu görevlileri açısından en önemli kazanım olduğunu hatırlatarak Memur-Sen’in imza attığı 802 kazanımla sendikacılık için önemli eşikleri geride bıraktığını söyledi.

Memur-Sen’in travmatik sorunları milletin de desteğiyle çözüme kavuşturduğunu ifade eden Öztürk, “Memur-Sen olarak bugüne kadar siyasi süreçlerde tutumumuz hep milletten yana oldu. Tercihimiz her zaman milletin yanında olmak, millet iradesini tam ve kamil kılmak, ham demokrasiden tam demokrasiye geçmekten yana oldu. Tevazua gerek yok, Memur-Sen olarak Türkiye’nin demokratikleşmesinde çok büyük payımız var. Kurulduğumuz yıllar Eski Türkiye’nin en karanlık dönemine denk geldi. Müesses nizam milletle, millet iradesiyle ve milletin değerleriyle savaş halindeydi. Emek ve hürriyet birbirinden ayrılmaz dedik, emek kadar hürriyeti de savunduk. Biz vesayet rejimine karşı milletin değerlerini, iradesini, özgürlüğünü savunduk. Kamu görevlilerine kazandıracağımız en değerli kazanım şüphesiz üzerimizdeki vesayet perdesini yırtıp atmaktık. Biz de öyle yaptık. Bin yıl sürecek denen 28 Şubat vesayetini meydanlarda eylemlerle, topladığımız 12 milyon 300 bin imzayla, yasama süreçlerine katkılarımızla, diplomatik gayretlerle 10 senede yırtıp attık” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tarihi sorumluluğunu koruyarak hareket edeceğinin altını çizen Öztürk, “Bizler Memur-Sen’iz. Tarihi sorumluluğumuzun gereği ne ise onu yaptık bugüne kadar bugünden sonra da aynısını yaparız. Bugüne kadar değerlerimizden ilkelerimizden taviz vermedik, bugünden sonra da o ilkelerin ışığında yürümekten imtina etmeyiz. Emek mücadelemizi özgürlük mücadelemizden ayırmadık, bugünden sonra da ayırmayız. Bizim duruşumuz belli. İstikametimiz belli. Biz şanlı bir tarih, soylu bir mücadelenin öznesiyiz. Biz, Türkiye’nin entelektüel birikimi, yeni ve büyük Türkiye’nin, adil bir dünyanın müjdesiyiz” ifadelerini kullandı.

atayAtay: Gayretimiz sürüyor

İl divan programında konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi İsmail Atay, üye çalışmalarına devam ettiklerini belirterek “İl genelinde ye sayımızı artırmak ve yetki bayrağını korumak için gayretimizi sürdürüyoruz. Kamu görevlilerinin memnuniyetinin bizim çalışmalarımızdan geçtiğini biliyor ve bu bilinçle herkese mücadelemizi anlatıyoruz. Türkiye’de olduğu gibi Düzce’mizde de üye sayımızın ciddi bir şekilde artacağına inanıyorum”