En Büyük Engel, Sevgisizliktir

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü ve TOÇ BİR-SEN Sakarya Şube Başkanl..

01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
En Büyük Engel, Sevgisizliktir


Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü ve TOÇ BİR-SEN Sakarya Şube Başkanlığınca "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle engelli çalışanlar için bir program düzenlendi.

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan etkinliğe Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun, Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir, TOÇ BİR-SEN Şube Başkanı Mehmet Karaca, Bölge Müdür Yardımcıları, Daire Amirleri ve engelli çalışanlar katıldı.

Açılış konuşması yapan TOÇ BİR-SEN Sakarya Şube Başkanı Mehmet Karaca; "Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrelerinin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda, engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır" dedi.

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir ise yaptığı konuşmasında;  "Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine, engelinden dolayı hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalı,karşılaştıkları zorlukları yenme gücünü kazandırmak, onların yaşama sıkı sıkıya bağlanmalarını sağlamak, birey olarak hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır" dedi.

Konuşmasına engellilerin önündeki tüm engellerin kalkması dileğiyle başlayan Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun da şunları söyledi: "Orman Bölge Müdürlüğü  olarak engelli çalışanlarımızın sorunu bizim sorunumuzdur. Engelli çalışanlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden biridir. Unutulmamalıdır ki her insan bir engelli adayıdır. Engellilere verilen önem bağlamında Asrı Saadetten Ağma bir sahabeden dolayı Sevgili Peygamberimizin ayeti kerime ile ikaz edildiğinin örneğini vererek günün anlam ve önemini vurgulayarak engelli çalışanlarımızın, kurumumuzda daha rahat ve daha konforlu bir şekilde gündelik yaşamlarına devam edebilmeleri için her türlü çalışmayı yapmaya ve onların sorunlarıyla yakından ilgilenmeye her zaman hazırız"

Etkinlik konuşmaların ardından engelli çalışanlara hediyeleri takdim edildi. Program Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin engelli çalışanların soru, çözüm ve görüşlerinin dinlenmesi ile sona erdi