GELİR DAĞILIMINDA ADALET SAĞLANMALIDIR

GELİR DAĞILIMINDA ADALET SAĞLANMALIDIR

05 Temmuz 2023 Çarşamba 09:53
GELİR DAĞILIMINDA ADALET SAĞLANMALIDIR

Yetkili sendika Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) olarak bugüne kadar hizmet kolumuzda alınan tüm mali, idari, sosyal kazanımların altında alın terimiz ve imzamız bulunmaktadır.

Tarım-Ormancılık Hizmet Kolu çalışanlarımızın masada tek, sahada ise en güçlü sesi Toç Bir-Sen olarak alın terini ve insan onurunu önceleyen sendikal anlayışımızla; hizmet kolu çalışanlarımızın sosyal ve özlük haklarının korunması, genişletilmesi ve sorunlarının çözüme kavuşturulması için mücadelemizi kararlılıkla yürütmeye devam edeceğiz.

Yıllarca büyük emek ve fedakarlıklarla edindikleri mesleklerinin karşılığını tam alamayan; Mühendisler, Veteriner Hekim, Biyolog, Avukat, Kimyager, Tekniker – Teknisyen, Sosyolog, Sayman, Orman Muhafaza Memuru ve hizmet kolumuzda görev yapan mesai arkadaşlarımızın yaşadığı sorunlarının çözüme kavuşturulması, haklı taleplerinin karşılık bulması, ekmeğin ve emeğin değerinin büyütülmesinin takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

Temmuz ayında kamu görevlilerine yapılacak olan ücret artışı, kamuda adaletin sağlanması, çalışma barışının korunması aciliyet arz etmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ve Meclis’e gelmesi beklenen “en düşük memur maaşını 22.000₺”ye çıkaracak düzenleme çalışanlar arası ücret adaleti konusunda yeni tartışmalara sebebiyet vermeden, alım gücünü yükseltecek, gelir dağılımında adaleti sağlayacak, eksiklikleri giderecek ilave tedbirler ve iyileştirmelerle Türkiye Yüzyılına yakışır şekilde tamamlanmalıdır.

Toç Bir-Sen olarak başta Mühendisler olmak üzere Veteriner Hekim, Biyolog, Avukat, Kimyager, Tekniker – Teknisyen, Sosyolog, Sayman, Orman Muhafaza Memuru ve hizmet kolumuzda görev yapan tüm kamu çalışanlarımız arasındaki ücret bozukluğunun giderilmesi, alım gücünün yükseltilmesi, kamu personel sisteminin onarılması ve emeğin, birikimin, kariyerin hak ettiği konuma gelmesi için haklı talep ve mücadelelerinde tüm kamu çalışanlarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz.