Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde "Diyarbakır – Batman –..
01 Ocak 1970 Perşembe 02:00Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde "Diyarbakır – Batman – Siirt Kalkınma Projesi" kapsamında genel meyveciliği geliştirmeye yönelik 25 kişilik çiftçi grubuna verilecek olan üç günlük eğitim programı başladı.
Eğitim programı çerçevesinde kayısı, elma, kiraz, erik, badem, ceviz ve armut yetiştiriciliği; bağcılık, gübreleme ve bitki sağlığı konularında eğitimler verilecek. Teorik eğitimler Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Toplantı Salonunda, uygulama eğitimleri ise Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ve Battalgazi kampüslerinde gerçekleştirilecek.
Eğitim programı ile ilgili bir açıklama yapan Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin, uzman ve araştırmacı personelin bilgi ve tecrübelerini, yürütülen araştırma projelerinin sonuçlarını çiftçilere aktarmanın kurumun temel ilkelerinden biri olduğunun altını çizerek şöyle konuştu; "Araştırmacı – çiftçi bağının güçlendirilmesi ancak eğitim ve yayım faaliyetleri ile mümkündür. Biz de bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmek için son derece azimli ve özverili bir şekilde çalışmaktayız. Her yıl Tarım ve Köyişleri Bakanlığının koordinasyonunda bakanlığın teknik personellerinin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için eğitim programları düzenlemekteyiz. Sadece kayısı konusunda değil, pek çok meyve ve bağ konusunda da çalışmalarımız var. Bu çalışmaları sadece Malatyada değil, tüm bölgede uyguluyoruz. Ayrıca eğitim talepleri olması halinde gerek kurumumuzda gerekse talep edilen ilde teorik ve uygulamalı eğitimler vermekteyiz."
Gerek hizmet içi eğitim faaliyetleri kapsamında gerekse Tarım İl Müdürlükleri, Kalkınma Ajansları gibi kurumlardan gelen talepler doğrultusunda her yıl birçok teknik personele ve çiftçimize eğitim ve yayım hizmeti verdiklerini belirten Kayısı Araştırma İstasyonu Eğitim ve Yayım Hizmetleri Sorumlusu Muhittin Niksarlı, yaptıkları araştırma projeleri sonucunda elde edilen bilgileri eğitim faaliyetleri ile teknik personellere ve çiftçilere ulaştırdıklarını söyledi.
Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli Tekniker Abdurrahim Cin de "Araştırma Enstitüleri ve İstasyonları çiftçilerimizin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi noktasında son derece önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Eğitim veren uzmanların çiftçilerimize büyük faydası oluyor. Özellikle budama konusunda çiftçilerimizin eksikleri çoktu. Bu konuda eğitim çok faydalı oluyor. Bu gibi eğitimlerin devam etmesi çiftçilerimizin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için çok önemli. Bölgemizde Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü gibi bir kuruma sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü olarak Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.