GÖYÇE-ZENGEZUR TARIM BAKANI MİNBAEV’DEN TOÇ BİR-SEN’E ZİYARET

GÖYÇE-ZENGEZUR TARIM BAKANI MİNBAEV’DEN TOÇ BİR-SEN’E ZİYARET

14 Haziran 2023 Çarşamba 18:31
GÖYÇE-ZENGEZUR TARIM BAKANI MİNBAEV’DEN TOÇ BİR-SEN’E ZİYARET

 

Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Tarım Bakanı Nurmuhammed Minbaev Toç Bir-Sen Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Genel Başkan Hüseyin Öztürk ile görüştü.

Genel Başkan Hüseyin Öztürk’ün Bakan Minbaev ve ekibini konuk ettiği ziyarette, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ile Toç Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Fatih Kurt ve Ayhan Akdeniz de yer aldı. Görüşmede tarım – ormancılık alanında yapılan çalışmalara ilişkin bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette yeni kurulan dost ve kardeş ülke Göyçe-Zengezur’un ilk Tarım Bakanını ve heyetini konuk etmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek teşekkür eden Genel Başkan Öztürk, Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu’nun yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Stratejik önemini her geçen gün artıran tarımın dünya ekonomisini belirleyen en önemli unsur olmanın yanında ülkelerin gücünü de belirlediğinin altını çizen Öztürk, bu sebeple dost ülke Göyçe-Zengezur ile tarım alanında yapılacak olan tüm çalışmalar destek olmaktan, işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Görüşmede Genel Başkan Öztürk ve Bakan Minbaev tarım ve ormancılık sektörüne ilişkin istişarelerin yanı sıra bütün bölge ülkelerinin hem kendi aralarında hem de diğer coğrafyalarla bağlantı kurarak, Türk Dünyası’nın ticari, lojistik ve siyasi bağlarını güçlendirecek olan Zengezur Koridorunun açılması ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Genel Başkan Öztürk, Tarım Bakanı NurMuhammed Minbaev’e ziyaretin anısına hediyesini takdim etti.

Minbaev “Genel Başkanımız Hüseyin Öztürk kardeşime ve onun şahsında bizlere dost elini uzatan kardeşlerimize, kıymetli Türk halkına gönülden teşekkür ediyorum. Allah kardeşliğimizi var etsin, daim etsin” dedi.

Zengezur Koridorunun açılması ile ilgili konuşan Bakan Minbaev Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e gönülden teşekkür ettiklerini belirterek; “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’in Zengezur Koridoru ile ilgili attıkları adımlar, çalışmalar Türk Dünyası için siyasi, ekonomik ve stratejik açıdan büyük önem taşımakta. Türkiye'nin önemli ve bir o kadar da anlamlı desteği ve Yiğit Azerbaycan askerlerinin Karabağ Zaferi’nin ardından yapılan bölge ekonomisini canlandırmak, toprakların yeniden yeşermesini sağlayacak çalışmalar neticesinde Zengezur Koridoru kara ve demir yolu ulaşımına açılacak” dedi.