Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım

Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım

03 Aralık 2020 Perşembe 18:37
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım

Toç Bir-Sen Genel Merkezi’nce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir program düzenlendi.

81 ilden Toç Bir-Sen Engelliler Komisyonu başkanlarının katıldığı program tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirildi.

Video konferansta komisyon üyelerine seslenen Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk konuşmasına Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalara da acil şifalar dileyerek başladı.

Salgınla mücadelenin kahramanları olan sağlık çalışanlarına, Tarım-Orman Çalışanlarına, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarına ve Vefa Destek Gruplarına da teşekkür eden Öztürk, “Küresel kötülüğün, sömürünün, adaletsizliğin, savaşın, korkunun, gözyaşının kıskacında kıvranan insanlığın, bugün verdiği Covid-19 virüsüyle olan bu imtihanından da biran önce kurtulmasını ve şerden hayır çıkmasını temenni ediyorum” dedi.

“İnsanlık İçin Mücadele Etmeyi İnsani Ve Ahlaki Bir Görev Olarak Kabul Ediyoruz”

Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak sadece üyelerinin, kamu çalışanlarının değil tüm insanlığın sorunlarının da çözümü için mücadele etmeyi insani ve ahlaki bir görev olarak kabul ettiklerinin altını çizen Öztürk; “Virüsle mücadele ettiğimiz bu kritik günlerde, hem bireysel hem de toplumsal olarak üstümüze düşen sorumlulukları harfiyen yerine getirmeli, kurallara azami ölçüde riayet etmeliyiz. Diğer yandan da sosyal ve ekonomik hayatın sekteye uğramadan sürdürülebilmesi, hizmetlerin ifası için riskleri minimize ederek bu seferberlik içerisinde yer almalı, örnek olmalıyız. Çünkü; Bizler, sadece üyelerimizin, kamu çalışanlarımızın değil tüm insanlığın sorunlarının da çözümü için mücadele etmeyi insani ve ahlaki bir görev olarak kabul ediyoruz.

Acıların, sıkıntıların, sorunların sadece eleştirilerek, seyredilerek, korku ve panik oluşturularak çözüme ulaşmayacağını biliyor, bunu yapanların da asıl maksadının üzüm yemek değil, bağcı dövmek olduğunu biliyoruz. Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak; milletimizin, ümmetin derdiyle dertlenen, istikbali için sorumluluk üstlenen, korku anaforlarında insanlık için umut olan, ses olan bir sivil toplum kuruluşuyuz.

Vatanını, Milletini, Bayrağını ve Kutsallarını canından öte bilen, İstikbal ve İstikrar için emek veren, üreten, ben değil biz diyen, emeğin sermayeden, barışın savaştan, uzlaşının şiddetten büyük ve değerli olduğuna inanan teşkilatlarımızla birlikte tüm imkanlarımızla yük alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz” dedi.

“Engelleri Hep Birlikte Aşmak İçin Güç Birliği Yapmalıyız”

Engellilerin karşılaştıkları sorunların tüm insanların ortak sorunu olduğunu ve bu sorunların çözümü için güç birliği yapılması gerektiğini belirten Öztürk, bunun hem insani, hem ahlaki hem de İslami bir sorumluluk ve görev olduğunu kaydetti.

Öztürk konuşmasında, dünya nüfusu yaşlandıkça ve kronik hastalıklar arttıkça engelli sayısının da  arttığını buna bağlı olarak da engelli bireylere ilişkin istihdam politikalarının düzenlenmesi gerektiğini dile getirerek şunları söyledi; “İstatistikler, ülkemizde ise 10 milyona yakın engellinin bulunduğunu gösteriyor. Bu rakama aileler de eklendiğinde mevcut durumun ne kadar büyük ve önemli bir konu olduğu net olarak ortaya konuyor.

Başta 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ve 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık getirilmesi olmak üzere son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler memnuniyet verici adımlar olmuştur. Ülkemiz özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde, engeli bulunan insanların kamuda istihdamı noktasında büyük bir yol kat etmiş, bu boyutuyla birçok dünya ülkesinin çok ilerisine geçmiştir. Engelli bireylerin ihtiyaçları gözetilerek yapılacak düzenlemelerle birlikte, engelli bireylerin istihdam alanlarının artırılması bu kardeşlerimizin ne denli başarılı olduklarını gözler önüne serecektir.

Engelli bireylerin çalışma hayatında daha aktif rol almalarıyla birlikte daha fazla yer almalarıyla birlikte ekonomik ve sosyal hayattaki kalkınma da son derece hızlanacaktır.

Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak hem tüm kamu kurumlarında hem de Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolumuzda engelli istihdamının artırılması noktasındaki talebimizi ısrarla sürdürmekteyiz. Engelli istihdamının artırılması kadar önemli bir diğer başlık ise “Anayasal güvence altına alınan engellilere pozitif ayrımcılık” ilkesidir. İstihdam sonrasında kamu hizmetleri sunumunda, engeli bulunan bireylere yönelik pozitif ayırımcılık düzenleme ve uygulamalarında birtakım eksiklikler maalesef henüz çözülebilmiş değildir. Yaşanan bu sorunların giderilerek, engelli kamu çalışanlarımıza yönelik bakışın merhametten adalete evrilmesi için Türkiye’nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak mücadele veriyoruz.”

“Haklarımızı ve Özgürlükleri Genişleteceğiz”

Konuşmasında Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak engellilere ilişkin elde ettikleri kazanımlara da değinen Öztürk; “Bu kazanımların bir lütuf değil hak olduğu bilinciyle, sorunların çözümü, kazanımların artırılması için mücadeleye etmeye inşallah vazgeçmeden, yılmadan, yorulmadan devam edeceğiz.

Evet, emek, erdem, adalet hareketi Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak; örgütlü gücümüzle tüm engelleri aşacak, sorunları çözecek, kazanımlarımızı ve emeğin değerini artıracak, insanı ve insan onurunu koruyacak, güvenleriyle gücümüze güç katan üyelerimizin omuzlarımıza yüklediği sorumlulukla haklarımızı ve özgürlükleri genişleteceğiz.

Bu onurlu mücadelede ilke ve değerlerimizden taviz vermeden, hak ve hakkaniyetten şaşmadan, zalimin ve zulmün karşısında boyun eğmeden emeğe, ekmeğe ve insana dair ne varsa sorumluluk almayı, birlikte ve beraber hareket etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

“Güç Birliği Yapalım, Örgütlülüğümüzü Artıralım”

Genel Başkan Öztürk konuşmasını komisyon üyelerine bir de çağrıda bulunduğu konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Sosyal diyaloğun en önemli paydaşı olan sendikal zemini doğru ve verimli kullanarak, kamuda ya da özel sektörde hiç farketmez, fırsat eşitsizliklerinin giderilmesi, farkındalıkların artırılması yani engellerin kaldırılması için engelli kardeşlerimizin seslerini daha çok duyurabilmeleri için lütfen güç birliği yapalım, örgütlülüğümüzü artıralım, aksiyoner bir biçimde sahada çalışmalarımızı yürütelim.

Bu noktada sendikal örgütlenmenin ve Erdemli Hareketin büyümesinde siz çok kıymetli komisyon başkanlarımıza, büyük görevler düştüğünü de ifade etmek istiyoruz.

İstiyoruz ki, engelli kardeşlerimiz bu çatı altında bir araya gelsin, örgütlülüğümüz sadece sayısal olarak değil nitelik olarak da perçinlensin.

İstiyoruz ki; sen, ben, o değil biz diyerek farklılıklarımızı ortaya koyalım, sesimizi, sözümüzü büyütelim.

İstiyoruz ki; hak arama mücadelesinin en önemli unsurlarından biri olan sendikal mücadelede örgütlü gücümüzü, tecrübelerimizle, fikirlerimizle, farklılıklarımızla birleştirelim, sorunları hep birlikte çözelim.

Fikirle, mevzuatla, hukukla, anlayışla ve bakışla, hayata ve umuda engel olanları ve onların ortaya koydukları engelleri hep birlikte aşalım.”

Genel Başkan Hüseyin Öztürk’ün konuşmasının ardından Toç Bir-Sen İl ve Şube Başkanlıklarının  Engelliler Komisyonu Başkanları da söz alarak talep, sorun ve önerilerini dile getirdiler.

Haber Fotoğrafları

Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım
Güç Birliği Yapalım, Engelleri Hep Birlikte Aşalım