Katil İsrail’e Büyük Tepki: “Haniye’yi Şehit Edenleri Lanetliyoruz"

Katil İsrail’e Büyük Tepki: “Haniye’yi Şehit Edenleri Lanetliyoruz"

01 Ağustos 2024 Perşembe 09:49
Katil İsrail’e Büyük Tepki: “Haniye’yi Şehit Edenleri Lanetliyoruz"

haniyye4Hayatı boyunca Filistin davasına adanmışlığı ve mücadelesiyle tanınan Filistin direnişinin sembolü, Hamas Siyasi Büro Şefi ve Eski Filistin Başbakanı İsmail Haniye Siyonist İsrail’in gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit edildi. Haniye’nin vefatı üzerine Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde basın açıklaması gerçekleştirildi. Burada konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, alçakça bir suikast ile şehit edilen mücahid İsmail Haniye için bugün 81 ilde ayakta olduklarını söyleyerek, “Bu kalleşçe ve korkakça işlenmiş cinayeti lanetliyoruz. Haniye’yi şehit edenleri lanetliyoruz. Şehidimiz hayatının her dakikasını Filistin’in özgürlüğü için harcamış, mücadelesine hepimizin şahitlik ettiği onurlu bir mücahid, büyük bir liderdi. Şehadet aşkıyla yaşadı, şehadet şerbetine nail oldu. Nesillere çağlara şehadet aşkıyla seslendi. Filistin’in yiğit evladı Haniye, büyük bir komutan ve ümmetin gurur duyduğu bir kahramandı. Üç oğlunun ve dört torununun şehadet haberini aldığında davasını çelik bir iradeye, acısını sabra dönüştürmüştü. Bu duruşuyla da birçok insana örnek oldu ve gelecekte de örnek olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

haniyye5Konuşmasında; her şehadetin Filistin İslami Hareketini daha da güçlendirdiğine vurgu yapan Yalçın, Haniye’nin şehadetinin de Filistin’e özgürlük getirecek, zalimleri kahredecek bir milat olacağını belirterek, “Şehitler ölmez, onlar diridir ve Allah katında rızıklanmaktadırlar ve bizlere bıraktıkları mücadeleleriyle yol göstermeye, mücadeleye rehberlik etmeye devam edecekler” dedi.

haniyye1“Direnişe her zamankinden fazla inanıyoruz”

Genel Başkan Yalçın, Haniye’yi şehit eden Siyonist İsrail ve en büyük destekçisi Amerika’ya da tepkisini dile getirerek şunları söyledi; “40 bin mazlumun kanı, 100 bin gazinin acısı dünyanın merhametine, insanlığın uyanışına zalimlerin mahvına vesile olmuyorsa veyl olsun. Bu zulmü gerçekleştiren İsrail ve Amerika, sizlere de lanet olsun, dünyada utanç olan varlığınız kahrolsun. Zalime meyleden kalbiniz, katili alkışlayan elleriniz kurusun. Zulüm üzere kurulmuş devletleriniz mahvolsun. Bugün her zamankinden daha fazla direnişe inanıyoruz. Bugün her zamankinden daha fazla öfkeliyiz. Zafere her zamankinden fazla inanıyoruz. Bugün İsmail Haniye’yi Filistin şehitlerinin yüce makamına uğurluyoruz. Mücadelene de, şehadetine de şahitlik ediyoruz.”haniyye2haniyye3