TOÇ BİR-SEN Kırıklareli İl Temsilciliğ Kültürel faaliyetleri kaps..
01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
TOÇ BİR-SEN Kırıklareli İl Temsilciliğ Kültürel faaliyetleri kapsamında Doç Dr.Halit Ertuğrul u Aile ve Gençlik Eğitimi konulu konferansla üyeleri ile buluşturdu.
Kırklareli Toç Bir-Senin kültürel faaliyetleri kapsamında "Aile ve Gençlik Eğitimi" konulu bir konferans veren Eğitimci-Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, ailelerden; çocuklarını başkaları ile kıyaslamamalarını, evde mahkeme kurarak onları yargılamamalarını, her istediklerini almamaları ve aşırı korumacı olmamalarını istedi.
Kırklareli Toç Bir-Sen kültürel faaliyetleri kapsamında 16 Şubat 2012 Perşembe günü saat 19.30da Rektörlük Kültür Merkezinde Eğitimci-Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrulun katılımı ile Aile ve Gençlik Eğitimi adlı konferansı düzenlendi.
Düzenlenen konferansa; Taceddin Özeren, Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Şube Müdürleri Ahmet Uzun, Halil Yücel, Memur-Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler, Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Ramazan Çetin, Toç-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Nail Süngü, Sendika Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Toç-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Nail Süngü konferans öncesinde birer kısa konuşma yaparak katılımcıları selamladı.
Aile ve Gençlik Eğitimi konulu bir konferans veren Eğitimci-Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, ailelere çocuklarını başkaları ile kıyaslamamaları, evde mahkeme kurarak onları yargılamamaları, her istediklerini almamaları ve aşırı korumacı olmamaları tavsiyesinde bulundu.
Kırklareli Kültür Merkezindeki konferansta Doç. Dr. Halit Ertuğrul konuşmasının bu bölümünde aile içi konulardan, öğrenci-öğretmen diyalog ve ilişkilerinin yanı sıra kendi özel hayatı hakkında bir takım bilgilerden bahsetti. Konuşmasının ilk bölümünü aile içi muhtemel sorunlar ve çözüm yolarına ayıran Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul, her çocuğun kendi ailesi içinde çok özel olduğundan ve asla başka ailelerin çocuklarıyla kıyaslanmaması gerektiğini kaydetti.
Ertuğrul; Hayatın en zor imtihanı insanın kendi çocuğu ve eşi ile olan imtihanıdır. Eğer bir insan akşam olduğunda evine sağ salim dönüyor ve ailesi ile birlikte gönül rahatlığı içinde yemeğini yiyebiliyor ise insanın en büyük serveti budur. Bizler elimizdeki birtakım varlıkların kıymetini çok iyi bilelim. İnsan başına bir iş gelmeyince elindeki maddi ve manevi varlıkların kıymetini anlayamıyor" diye konuştu.
Bilim adamlarının elli yıldır huzur ve mutluluk nedir sorusuna cevap aradığına dikkat çeken Dr. Ertuğrul, "Oysa huzur ve mutluluk insanın kendini bilmesi, topluma ayak uydurabilmesi, insanın sahip olduğu bir takım varlıkların ve sağlığının kıymetini bilmesi ve kendini keşfetmesidir" tespitinde bulundu.
Ailelere önemli tavsiyelerde bulunan Dr. Ertuğrul şöyle devam etti:
Bizler aile hayatında üç önemli noktaya dikkat etmeliyiz. Bunlardan birincisi özellikle 4-18 yaş grubunda çocuğu olan ailelerimizin en büyük yanlışı çocuklarımıza ne istiyorsa almamızdır. Eğer bir çocuk her denildiği yapılırsa o çocuk hayatta karşılaşmış olduğu bazı problemleri çözemez ve başarısız olur. Elindeki varlıkların kıymetini bilemez. İkinci husus bazı anne ve babalar eve sürekli mahkeme kurarak çocuğu yargılarlar. Bu durum da çocuğun depresyona girmesine neden olur. Üçüncü ve son husus ise çocuklarımıza sürekli olarak rahat bir hayat şartları sunmaktır. Onları sürekli var olan tehlikelere karşı korumak ve onlara bir iş yaptırmamaktır. Böyle çocuklar hiçbir zaman cesaretli olamazlar"
Konuşmasının son bölümünde daha çok kendi yaşantısından ve günlük hayatta yaşanmış gerçek olaylardan oluşan hikayelere yer veren Ertuğrul, kimi zaman salondakileri güldürdü kimi zamansa duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
Ertuğrul daha sonra kendisinin yazdığı kitapları satın alanların kitaplarını imzaladı.