Malatya Genç Memur-Sen Gençleri Sağduyuya ve Sükunete Çağırdı

Malatya Genç Memur-Sen, Yeni Camii Meydanında son günlerde üniver..

01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
Malatya Genç Memur-Sen Gençleri Sağduyuya ve Sükunete Çağırdı


Malatya Genç Memur-Sen, Yeni Camii Meydanında son günlerde üniversitelerde meydana gelen şiddet olaylarına dikkat çekerek, gençliği sağduyuya davet edip tahriklere kapılmamaları için basın açıklaması yapıldı. TOÇ BİR-SEN Malatya Şube Başkanı İlhami Polat ve TOÇ BİR-SEN üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında özetle aşağıdaki hususlara değinildi.

MEMUR-SEN İL Temsilcisi Kerem Yıldırım konuşmasında: "Ülkemizin istikrarının bozulmaması, ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin ekmeğime yağ sürülmemesi amacıyla özellikle üniversite gençliği başta olmak üzere bütün gençliğimizi sükûnete ve sağduyuya davet etmek, kavga yerine kitap okumalarını tavsiye etmek amacıyla burada toplandık" dedi.
    Malatya Genç Memur-Sen adına basın açıklamasını ise, Ömer Faruk Ceylan yaptı. Ceylan, "Okumadığın gün karanlıktasın. Bu gün burada, söyleyecek bir sözü bulunmayanlara, ilmin ve irfanın kıymetini idrak edemeyenlere, şiddet ve kavgadan başka çağıracakları bir davası olmayanlara karşı; Üniversitelerimizin ilim ve İrfan yuvaları olduğunu, tüm farklılıklarımıza rağmen şiddete karşı bir olduğumuzu haykırmak için toplandık. Üniversiteli gençliği birbirine düşürmek, şiddet ve terör dalgasını ülkenin tüm üniversitelerine yaymak için kolları sıvayan bu karanlık şer odaklarına karşı, ortak bir ses vermek için, bu konuya gereken toplumsal duyarlılığı sağlamak için bugün harekete geçmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Niçin buradayız?" diye açıklama yapan gençler, neden bu alanda olduklarını da şu sözlerle açıkladılar; "Eski Türkiye sevdalılarının karanlık planlarını bozmak için buradayız. Ülkeyi kaos eylemleriyle istikrarsızlaştırarak dengeleri bozarak kavgadan rant sağlamak isteyenlere tepkimizi göstermek için buradayız. Gençlerin karanlık odalarda projelendirilen oyunlara kapılmayacağım haykırmak için buradayız. Tüm provokasyonlara rağmen sağduyu ve soğukkanlılığımızı muhafaza etmekte kararlı olduğumuzu göstermek için buradayız. Üniversitelerimiz yakanların, yıkanların, kıranların değil; İlmin, irfanın ve hikmetin peşinde koşan çağın şuurlu ve erdemliği gençliğin yuvasıdır demek için buradayız.