Malatyada ki STKlardan Kitlesel Basın Açıklaması

Malatyadaki STKların katılımı ile Fransadaki Charli Hebto dergisi..

01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
Malatyada ki STKlardan Kitlesel Basın Açıklaması


Malatyadaki STKların katılımı ile Fransadaki Charli Hebto dergisinin Peygamber Efendimize yapmış olduğu hakaretleri telin etmek amacı ile miting havasında kitlesel basın açıklaması yapıldı. Toç Bir-Sen Malatya Şube Yönetiminin de destek verdiği, binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen basın açıklaması Malatya Yeni Cami Meydanında Cuma Namazına müteakiben gerçekleştirildi. Tekbirler eşliğinde başlayan basın açıklamasında şunlar söylendi:

"Her fırsatta insana ve insani değerlere saygı, eşitlik ve adalet gibi kavramlara vurgu yapan ve bu değerlerin kendi medeniyetinin yapıtaşları olduğunu iddia eden Batı, İslam ve Müslümanlar söz konusu olduğunda bütün bunları göz ardı etmektedir. Kendilerinden birinin burnu kanadığında dünyayı ayağa kaldırmakta ve başkentlerinde devlet başkanlarını yürütmektedirler. Ancak yakın zamanda Filistin, Mısır, Irak, Suriye, Burma ve Doğu Türkistanda yaşanan katliamlara sesiz kalan ve bunları onaylayan Batının tavrı en hafif ifade ile iki yüzlülüktür.
  

Malatyanın STKları olarak, Fransadaki Charli Hebdo Dergisine yapılan silahlı saldırıyı kabul etmediğimizi, Peygamber efendimizin karikatürize edilmesinin de, ifade özgürlüğü olarak görülmeyeceğini tüm Dünyaya haykırıyoruz. İslamın Aziz Peygamberi Hz. Muhammed Mustafayı ve diğer peygamberleri karikatürize ederek, müstehzi eda ile hayal ürünü şekiller vererek, dergilere kapak yaparak, dünyaya yayıp, iman etmiş insanların kutsallarını küstahça hiçe sayan, buna fikir ve sanat özgürlüğü, gazetecilik! diyen Charli Hebdo alçaklığını telin ediyoruz, buna teşne olan yerli işbirlikçi Cumhuriyet gazetesinin tavrını reddediyor, Allahın Resullerine hakareti hoşgörü ve özgürlük çerçevesi içerisine sokmaya çalışan anlayışları da şiddetle kınıyoruz."

Yapılan basın açıklamasından sonra katılımcılar tekbirler eşliğinde dağıldılar.