Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması ve Toç Bir-Sen 45. Başkanlar Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması ve Toç Bir-Sen 45. Başkanlar Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

24 Şubat 2024 Cumartesi 18:32
Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması ve Toç Bir-Sen 45. Başkanlar Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması büyük coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.

trbululsma3Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen Memur-Sen 8. Türkiye Buluşmasına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuşun yanı sıra Memur-Sen ve bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri, Uluslararası Emek Konfederasyonu üyesi emek örgütü liderleri, il temsilcileri, şube başkanları ve çok sayıda davetli ile teşkilat mensubu katıldı.

Memur-Sen teşkilat mensuplarına hitap eden TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek, Uluslararası Emek Örgütü’nün 1’inci Olağan genel Kurulu’nu gerçekleştirdikleri için de Memur-Sen’i tebrik etti.

Memur-Sen’in kuruluş dönemini hatırladığını ifade eden Kurtulmuş, “Memur-Sen’in bugün gelmiş olduğu seviyeyi takdire şayan buluyorum. Memur-Sen’in verdiği mücadelede Uluslararası Emek Konfederasyonu’nun (ILC) kurulmasıyla birlikte yeni bir dönemin kapısının açıldığını görüyorum. Uluslararası Emek Konfederasyonu’na (ILC) çalışmalarında üstün başarılar diliyorum. Memur-Sen’in kurucusu Mehmet Akif İnan’a rahmet diliyorum” dedi.

trbululsma2“Kamu görevlisinin sadakati herhangi bir kuruma veya kişiye değil, bizzat milletin kendisine olmalıdır”

Kamu bürokrasisinde yer alan memur ve bürokratların en temel özelliklerinden birisinin de millete sadakat olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Ehliyet ve liyakat önemlidir, gereklidir ama ehliyet ve liyakatin milletin hayrına olmasının temin edilmesi için mutlaka millete sadakatin gerçekleşmesi gerekir. Yani kamu görevlisinin sadakati herhangi bir kuruma veya kişiye değil, bizzat milletin kendisine olmalıdır. Eğer sadakat başka merkezlerde olursa ne kadar nitelikli olursa olsunlar o kamu görevlisi milletin başına nasıl bela olduğunu biz FETÖ uygulamasıyla, FETÖ'nün devletin içine sızmasıyla gördük. Sadakatleri millete değil, sözde bir örgüt liderine, kendisini bir şekilde o örgütün öncüsü zanneden o şarlatana sadakat gösteriyorlardı” açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş, milli hedefler etrafında hareket eden kamu bürokrasisinin oluşabilmesi için her bir memurun “Ehliyet, liyakat, millete sadakat ve millete hizmetkâr olmak” olarak tanımladığı dört temel prensibe sahip olmasının gerektiğini ifade etti.

 

trbululsma1“Memur-Sen birlerden milyonlara ulaşan bir çınarın adıdır”

Büyük coşku ve heyecanla gerçekleştirilen programda teşkilata seslenen Genel Başkan Yalçın, Memur-Sen’li olmanın dava sahibi olmak ve istikamet üzerine yol yürümek olduğunu hatırlatarak, “Bize umutla bakılmasını sağlayan, gönüllerde yücelten, kıymetli olmak noktasına taşıyan, farklı kılan tam da budur. Erdemliler hareketinin emek örgütü olmamızın yanı sıra zalimlere karşı direnişin merkezi, mazlumlar ve mağdurlar için dirilişin nefesi olduk. Memur-Sen’e çağın erdemlileri vasfını kazandıran, vefa elbiseleriyle yol aldıran, değer kazandıran da budur. İdeolojileri değil insanı merkeze alan, kimseyi ötekileştirmeden alın terini mücadele ile yoğuran sendikal anlayışın adıdır Memur-Sen. Toplu görüşmeden toplu sözleşmeye, emek ve insan odaklı mücadelenin, bayraklaşan duruşun adıdır Memur-Sen. Yaptığı her işte verdiği her mücadelede adalet terazisini hassas bir şekilde gözeten, Gayrımız yoktur milletimizden diyerek, milletinin dertleriyle kederlenen, sevinciyle neşelenen, zor günde dar günde elini taşın altına koyan, 28 Şubat’tan 27 Nisan’a, gezi kalkışmasından 17-25 Aralık kumpasına, çukur teröründen 15 Temmuz’a direnişi büyüten birlerden milyonlara ulaşan bir çınarın adıdır Memur-Sen” şeklinde konuştu.

trbululsma4Yalçın: Mücadelemizi yeni kazanımlarla taçlandıracağız

Konuşmasında örgütlü gücün önemine vurgu yapan Yalçın, Kamu görevlilerinin mali ve sosyal hakları için mücadele ederken, emeğin dönüştürücü gücüne güvendiklerini belirtti. Ali Yalçın, karşılaştıkları zorlukları Memur-Sen’in örgütlü gücü ile aştıklarını hatırlatarak “1007 kazanım alın terinin bir neticesi. Her bir kazanımın temelinde teşkilatımızın emeği var, alın teri var, emekle yoğurduğu bilinci ve mücadele azmi var. 3600 Ek Gösterge konusunu yasa konusu olmaktan çıkarıp masa konusu haline getirilmesinde ve eksik de olsa çözümün önünü açılmasında… Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinde… Hep bu teşkilatın emeği var, azmi var, kararlı duruşu var. Emekçilerin, kamu görevlilerinin sorunlarının çözüm mercii masadır diyen bu örgüt. Bu kararlılıkla, şimdiye kadar çok şey başardık. Olmaz denilenin olabilir olduğunu gösterdik, çözüm odaklı yaklaşımımızla da olayların çözülmesini sağladık. Sorumluluk bilinciyle hareket ettik ve fakat hakkımız konusunda kararlılığımızdan zerre taviz vermedik. Bizi, böyle öz güvenli hareket ettiren işte bu teşkilattır, örgütlülük bilincidir. Toplu sözleşme, KPDK, KİK ve hukuki kazanımlar olmak üzere bütün kazanımlarımızın sayısını 1007’ye çıkardık. Toplu sözleşme hakkının elde edilmesine, 740 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesinden 5 milyon 300 bin kişi kapsayan 3600 ek göstergeye, Toplu sözleşme ikramiyesinden, Hac ve cuma iznine, kamusal alan yalanıyla birlikte kılık kıyafet dayatmasının çöpe atılmasına, başörtüsü serbestine kadar tüm bu kazanımların altında imzamız, alın terimiz, mücadelemiz ve sizlerin güçlü iradesi var. İyi ki Memur-Sen var dedirtmeye devam edecek, mücadelemizi yeni, kazanımlarla taçlandırmaya, sorunları çözmeye, beklentileri karşılamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

trbululsma9“1. Dereceye 3600 ek gösterge ivedi şekilde hayata geçirilmeli”

Genel Başkan Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşme’de kayıt altına alınan, 4688 Sayılı Yasa’nın tadili noktasında çalışmaların hız kesmeden devam ettiklerini hatırlatarak; “İşleyişi, süresi, süreci ve sonuçları bakımından kapsamı genişletilmiş, grev hakkı ve dayanışma aidatını kapsayan, sendikal özgürlükleri artıran, günün gerekleriyle uyumlu, evrensel ilkelere ve ILO normlarına haiz bir Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme kanunu için mücadele ediyoruz. İş ve aile hayatının uyumlaştığı, ehliyet ve liyakat ilkesinin güçlü bir şekilde tesis edildiği, mevzuatın tipleştiği, mülakatın kaldırıldığı, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirildiği, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının periyodik olarak yapıldığı, üniversite idari personeline yer değişikliği hakkının verildiği bir kamu personel sistemi için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz Gelir Vergisinin %15’te sabitlenerek adil bir vergi düzeninin kurulması ve ücretliler üzerindeki doğrudan ve dolaylı vergi yükünün azalması, Gelir dağılımında hakkaniyetin, paylaşımda adaletin sağlanması için ter dökmeye devam edeceğiz. 7. Dönem Toplu Sözleşme’de toplantı tutanağı ile kayıt altına aldığımız; 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge düzenlemesi daha fazla ötelenmemeli, ertelenmemeli, ivedi bir şekilde Memur-Sen ile nihai hali verilerek hayata geçirilmelidir” dedi.

Memur-Sen 8. Türkiye Buluşmasının ardından Toç Bir-Sen 45. Başkanlar Kurulu Gerçekleştirildi. 81 ilden gelen Şube ve İl Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen ve yeni hedeflerin belirlendiği toplantıda sendikal çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunularak yürütülecek çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunuldu.