Memur-Senli Kadınlar "Kadın Buluşması"nda Bir Araya Geldi

Memur-Senli Kadınlar "Kadın Buluşması"nda Bir Araya Geldi

11 Mayıs 2023 Perşembe 14:49
Memur-Senli Kadınlar "Kadın Buluşması"nda Bir Araya Geldi

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu tarafından düzenlenen Kadınlar Buluşması, Memur-Sen Genel Merkezinde yüzlerce kadın teşkilat mensubunun katılımıyla gerçekleştirildi.

kadinbulusma1Memur-Sen Kadınlar Komisyonu tarafından düzenlenen Kadınlar Buluşmasına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu ve Leyla Usta Şahin, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Ali Yıldız, Ramazan Çakırcı, Hamza Öksüz ile komisyon başkanları ve çok sayıda Memur-Senli kadın katıldı.

Programda Memur-Sen’in kadın teşkilatına seslenen Yalçın, 28 Şubat sürecinden bu yana özellikle kadınlar tarafından ortaya koyulan mücadelenin tarifi olmadığını dile getirerek, “ Ülke ve millet olarak zorlu süreçlerden geçtik. Bu zorlu süreçlerin karşısında en ön saflarda kadınların da dirayetli duruşu herkesçe biliniyor. 28 Şubat sürecinde de ezilmeyerek dik duruş sergileyen kardeşlerimizin sendikal alana da girerek örgütlü güce verdiği destek bizler gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.

kadinbulusma4"Memurun Alım Gücü Seyyanen Zam İle Onarılmalıdır"

Konuşmasında kamu görevlilerinin sorunlarını da dile getirerek kamu işverenine çağrıda bulunan Genel Başkan Yalçın, “Taşerondan geçen emekçi arkadaşlarımıza gösterilen cömertliğin ve samimiyetin bizden esirgenmeyeceğine ilişkin kanaatimiz var. Bunun da seyyanen zamla olması gerektiğini ifade ediyorum. Kamu çalışanlarının alım gücü düşmüş, makas açılmıştır. Gereğinin yapılacağına inanıyor, Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz” dedi.

kadinbulusma2Kamu işçilerine yönelik yapılan iyileştirmenin ardından kamu görevlilerinin de ücretlerinde iyileştirme beklediğini ifade eden Yalçın, "Kamu çalışanlarının alım gücü düşmüştür. En düşük devlet memuru maaşı ile en yüksek devlet memuru maaşı arasındaki makas açılmıştır. Bunun için seyyanen zam ile bir onarım yapılması gerektiğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

sidikaaydin_1Aydın: Örgütlü mücadelemiz devam edecek

Kadınlar Buluşmasına salonu dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Komisyon olarak Memur-Sen'in mücadelesine katkı sunmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Kadın örgütlülüğümüzün heybeti de çalışmaları da gün be gün artıyor, müthiş bir hayranlık ve takdir kazanıyor. İlmek ilmek dokuduğumuz, emekle attığımız adımların menzile vardığını görmek, bir teşkilatçı için en büyük ödül ve en büyük lütuftur" diye konuştu.

sidikaaydin1Memur-Sen olarak, Kadının toplumsal hayattaki varlığını, çalışma hayatındaki artışını, örgütlenmedeki önemini, daima kıymetli bulduk ve desteklediklerini vurgulayan Aydın, "Bunu yaparken de kadın ve emek söylemi üzerinden geliştirilen ideolojik söylemin dışında bir mücadele alanı benimsedik. Bizler, bu toprakları yoğuran değerlere tutunduk. İsmi Anadolu olan bir coğrafyada; ‘ana’lığı aşağılayan, aileye kasteden zihniyete karşı, örgütlü gücümüzle mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Biliyoruz ki toplum barışı aileden başlar, aile dağılırsa, toplum dağılır" dedi.

sidikaaydin2Kadınların daha iyi bir çalışma hayatına kavuşması için mücadele edeceklerini altını çizen Aydın, "Cinsiyetçi, ayrıştırıcı, toplumsal kamplaşmaya yol açan söylem ve eylemlerden uzak durarak; insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için, Kadının toplum içindeki konumunu güçlendirecek bir anlayışı, geliştirmek zorundayız" diyerek sözlerini noktaladı.

sarieroglu1Sarıeroğlu: Kamu görevlilerinde beklenti oluştu

Kadın buluşmasında teşkilata hitap eden Jülide Sarıeroğlu ise kamu görevlilerinin taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kamu görevlileri ve işçi emeklileri üzerine yakın bir zaman önce çalışmış olduğunu hatırlatan Sarıeroğlu, “Özellikle son dönemde kamu görevlileri ile ilgili yapılan çalışmalarda çok güçlü bir inisiyatif alarak sürecin bu aşamaya gelmesini sağlamıştır. Yaşanan bu enflasyonist süreç içerisinde kamu görevlileri ile ilgili de ek düzenlemeler yapmıştık. Son olarak kamu işçileri ile ilgili yapılan çalışmadan sonra kamu görevlilerimizde de bir beklenti oluştu. Bununla ilgili Cumhurbaşkanımız tarafından önümüzdeki dönemde bir çalışma yapılacağı ifade edildi. Ali Başkan’dan notlarımızı, kayıtlarımızı aldık. Gerekli görüşmeleri yapmaya da devam edeceğiz. Sürecin takipçiyiz. Cumhurbaşkanımız tarafından güzel müjdeler açıklanarak süreci tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

kadinbulusma6Şahin: Gereken ne ise yapılacak

Programda kadın teşkilat üyelerine hitap eden Leyla Usta Şahin ise gerek kamusal alanda gerek sivil alanda elde edilen haklar için Memur-Sen ile birlikte mücadele ettiklerinin altını çizerek “ Tabi ki sendika demek mücadele demek, emek demek, direnmek demek, hakları savunmak demek. Ancak şunu da unutmayalım biz aynı taraftayız. Biz hepimiz bu ülke için bu ülkenin insanları için, emekçisi için aynı şeyleri yapma çabasındayız. Bu sebeple hiç endişeniz olmasın. Cumhurbaşkanımız Memur-Sen’in ve memurların hak ettiği ne varsa geri durmayacak ve gereken neyse yapacaktır. Bunu yakın zamanda da duyacağımıza inanıyorum. Çünkü bu konuda çalışmaların olduğunu başkanımız da bizler de biliyoruz” ifadelerine yer verdi.kadinbulusma7