Ordu İl Divanı Öztürk’ün Katılımıyla Gerçekleştirildi

Ordu İl Divanı Öztürk’ün Katılımıyla Gerçekleştirildi

09 Mayıs 2023 Salı 12:50
Ordu İl Divanı Öztürk’ün Katılımıyla Gerçekleştirildi

Memur-Sen Ordu İl Temsilciliği’nin düzenlediği İl Divan Toplantısı Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda gündeme, sorunlara, kazanımlara, çalışmalara ve sendikal faaliyetlere ilişkin istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda yaptığı konuşmasında Memur-Sen’in her zaman insan ve insan onurunu önceleyen anlayışıyla emek hareketinin öncüsü olduğunu ifade eden Öztürk; “Bizim mücadelemiz emeğin değerini bulması, alın terinin karşılığını alması içindir” dedi.

Kazanımlarla sendikal tarihe imza attıklarının da altını çizen Öztürk; “Memur-Sen olarak; Toplu sözleşmenin mimarı olarak, son bir yıl hariç 802 kazanımı kitaplaştırdık ve tarihe kayıt düştük. Son bir yılda 3600 ek göstergenin verilmesini, 424 bini aşan sözleşmelinin kadroya geçirilmesini sağladık. Kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarını arttırdık. 4/C’nin kaldırılıp, 4/C’nin, 4/B kadroya geçirilmesini sağladık. İstihdamın 4/A kadrolu yapılması için mücadelemiz sürecek. KİT’lerde ücret gruplarının 5’ten 3’e düşürülmesinde bizim alın terimiz var. Memura 2023 için yıllık 4000 TL’yi aşan ek gelir sağlayan Toplu Sözleşme ikramiyesine imza attık. Ağustos ayında gerçekleştireceğimiz Toplu Sözleşmede de örgütlü gücümüzün ve üyelerimizin bize verdiği destekle sorunları çözecek, yine yeni kazanımlara hep birlikte imza atacağız” dedi. 

orduildivan1“Bizim Tercihimiz; Terörden Medet Umanlara Karşı, Sırtını Millete Dayayanlardır”

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlere ilişkin de konuşan Öztürk Memur-Sen daima milletin, milletin iradesinin yanında yer almıştır. Bizim derdimiz; millet, hassasiyetimiz emektir. Bizim derdimiz; emeği, emekçiyi emek düşmanlarına karşı korumak, emeğin hakkını muhafaza etmektir. Bizim tercihimiz; terörden medet umanlara karşı, sırtını millete dayayanlar, vesayeti, kamusal alan yalanını tarihin çöp tenekesine atanlar, Ayasofya’yı asli kimliğine döndürenler, üreterek büyüyen, büyüyerek güçlenen Türkiye için mücadeleye edenler, terörle etkili ve kalıcı mücadele ederek ülkede 40 yıllık terörün belini kıranlardan yana olacaktır” diyerek teşkilat mensuplarına ‘sandıkları da, haklarımızı da, yarınlarımızı da koruyalım’ çağrısında bulundu.

Öztürk, 15 Mayıs sürecine de değinerek; “Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak daha çok çalışarak, ter akıtarak yine hep birlikte yetki bayrağını daha da yükseğe taşıyacak yeni zaferlere ulaşacak, örgütlü gücümüzü büyütecek, sendikal tarihte yeni rekorlar kıracağız” ifadelerini kullandı.

celenkÇelenk: Derdimiz daha fazla memnuniyet üretmek

Ordu’da Memur-Sen’in üye grafiğinin istikrarlı şekilde yükseldiğini ifade eden Çelenk, “15 Mayıs’a sayılı günler kaldı. Biz bu süreyi de en iyi şekilde değerlendirerek örgütlü gücümüzü artırarak yetkimizi koruyacağız. Derdimiz kamu görevlisinin daha fazla memnun olması, milli gelirden daha fazla pay almasıdır. Bu konularda kazanımlarımızı artırmak bizim örgütlü gücümüze ve irademize bağlı. Bu sorumlulukla gayretimizi sürdürecek, çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.