Prof.Dr. İbrahim Gezer Malatya Şube Üyelerini Ziyaret Etti

BÜRO MEMUR-SEN Şube Başkan Yardımcısı Mustafa ŞİMŞEK: Çalışanları..

01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
Prof.Dr. İbrahim Gezer Malatya Şube Üyelerini Ziyaret Etti


BÜRO MEMUR-SEN Şube Başkan Yardımcısı Mustafa ŞİMŞEK: Çalışanlarımızın sosyal ve ekonomik yönden kazanım elde edilmediği sürece üyelerimizin memnuniyetini sağlamamız mümkün değildir. Özellikle son yargı mensuplarına yapılan zam yargıda çalışan diğer personellere yansıtılmaması sendika yöneticileri olarak bizleri üzmüştür. Bu iyileşmenin diğer personellere yansıtılması için gerek siyasi otoriteler gerekse genel merkez yöneticileri gerekli çalışmaları yürütmelidirler.                                                                             

Disiplin Kurulu Üyesi Özgür KARAKUŞ: İbrahim hocamı sendikamızda ağırlamaktan dolayı doğrusu çok mutluyum. Kendisi üniversiteden benim hocam, kendisinden çok şeyler öğrendik. Bizlerin yetişmesinde kendilerinin büyük emekleri var. Siyasi mücadelede ilimizin ve ülkemizin gelişmesine çok şeyler kazandıracağına inanıyorum.

Denetleme Kurulu Üyesi Hasan Basri HACİOĞLU: Sendikamızın TARGEL kapsamında çalışan personel için 4/B kadrosundan 4/A kadrosuna geçmelerinde göstermiş olduğu çabayı takdire şayandır.


Denetleme Kurulu Başkanı Turan Uğur İNCE: Bizler İl Müdürlüklerimizin soğuk yüzüyüz. Gıda kontrolleri sırasında birçok zorluklar ile karşılaşıyoruz. Zaman zaman tehdit edici baskılara maruz kalıyoruz. Gıda kontrollünde görevli arkadaşların sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapılmalı, ayrıca daha önce İl Müdürlüğümüzde çalışan sağlık personellerine verilen fiili hizmet uygulaması yeniden hayata geçirilmelidir.

Şube Başkan Yardımcısı Adem Kutlu: Milli Parklar Bölge Müdürlüğünde çalışan personelin 2014 yılı için taban aylığa yapılan zammı yetersiz bulduklarını bundan memnuniyetsizliklerini ifade ettiklerini belirtti.
 

Şube Başkan Yardımcısı Güven ÖZCEYHAN: "Yıllardır emeklilerin maaş durumunun iyi olmadığından bahsediliyor. Bundan dolayı Genel Merkez yöneticileri taban aylığa yapılan zammı emekliye olumlu yansıması olduğu için hemen imzalamışlardır. Çok da iyi olmuştur. Emekli ikramiyelerinde 5000 TLden fazla artışı; maaşa yapılacak yüzde kaç artışlarla kapatabilirsiniz. Aslında bakış açısı ile ilgili 2014 yılında taban aylığa yapılan zam hiçte azımsanacak bir zam değildir. Bence önemli bir zamdır. Hele 4/C çalışanlarının maaşlarında yaşanan iyileştirmeler ise oldukça sevindiricidir. Sendika kazanımlarından en fazla yararlanan çalışanların içerisinde 4/Cli çalışma arkadaşlarımız olmuştur. Daha iyi kazanımları 2015 toplu sözleşmesinden bekliyoruz."

İbrahim Hocanın çıkmış olduğu siyaset yolculuğunda başarılar diliyorum. Özellikle yıllardır ilimizde atıl konumda bulunan vagon fabrikasının faal bir pozisyona kavuşturulması, Pütürge ilçemizde bulunan profilit yataklarından elde edilen madenlerin İlimiz ekonomisine daha fazla katma değer kazandıracak projeler geliştirilmelidir.

Siyasilerimizin ülkemiz ve İlimizin büyümesi için çokça çaba göstermelidirler. Bugün bir Almanyanın üretmiş olduğu ekonomik değeri koca bir İslam coğrafyası üretememektedir. Bu üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir husustur. Bizlere ne kadar sorumluluk düştüğünün de göstergesidir.

 Şube Başkan Yardımcısı Ramazan ÇOLAK: "Hani 2005 sonrası çalışanların bir derece almaları konusunda bir sonuç çıkmadı. Bu konunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz" dedi.
 

Şube Başkan Vekili İhsan ELPAZE: "2013 yılında yapılan toplu sözleşmede MEMUR-SEN Konfederasyonun toplu sözleşmeyi imzalamada aceleci davrandıklarını, belirttikten sonra metne bir enflasyon farkı ilave edilseydi, çok daha iyi olurdu. Özellikle kurumlarımızda 3000 TLnin üzerinde maaş alan personel için bu toplu sözleşme memnuniyet verici olmamıştır. Emekli ikramiyesine ve emekli maaşlarına elbette katkısı iyi olmuştur. Fakat mevcut çalışanlarında memnun olması için enflasyon farkı konulmalıydı. Bugün çalışanlarımızın karşısında elimiz daha güçlü olurdu. Enflasyon farkının konulmamasını çalışma arkadaşlarımıza izah etmede zorlanıyoruz. Ek ödemeler mutlaka emekli ikramiyesine yansıtılacak düzenlemeler bir an önce yapılmalı, çalışan ile emekli arasındaki maaş farkı azaltılmalıdır.

FKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof Dr. İbrahim GEZER:
Ben bir MEMUR-SEN üyesiyim. Sivil toplum kuruluşlarını hep önemsedim. Sivil toplumun gelişmesi içinde sürekli katkı sunmayı kendime görev bildim. Nitekim birçok sivil toplum kuruluşuna görev aldığım gibi sivil toplumların gelişmesi içinde elimden geldiğince katkı sunmaya çalıştım. MEMUR-SENi çok önemsiyorum. Ülkemizin gelişmesinde Ülkemizin en büyük sivil toplum örgütünün düşüncelerinin dikkate alınması gerektiğine inanıyorum. Eğer kalkınmak istiyorsak ortak aklı harekete geçirmeliyiz, istişareler yaparak kararlar almalıyız. Bu konuda en yetkin kuruluşların başında sivil toplum örgütleri gelmektedir. Nitekim bu toplantıda değerli görüşlerinizi bizler ile paylaşmanız beni mutlu etmiştir.