TBMM’yi ve Antiemperyalist Ruhunu Selamlıyoruz!

TBMM’yi ve Antiemperyalist Ruhunu Selamlıyoruz!

23 Nisan 2023 Pazar 10:52
TBMM’yi ve Antiemperyalist Ruhunu Selamlıyoruz!
Kurtuluş Savaşı, bizleri tarihin karanlığına gömmek isteyen emperyalistlere karşı milletimizin verdiği destansı mücadeledir. Bu mücadelenin fitili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla ateşlenmiştir. Bu nedenle meclisimiz kuruluş felsefesi itibariyle antiemperyalist bir ruha sahiptir. Çünkü meclisin açılışı işgale karşı büyük bir meydan okumaydı. Sömürgeci güç odaklarına karşı en keskin cevaptı. Anadolu mayasının hiçbir sömürgeciyi ve işgali kabul etmeyeceğinin dünyaya ilan edilmesiydi.
 
Meclis, 103 yıl önce bugün açıldığında yurdun dört bir tarafı işgal atlındaydı. Emperyalist devletleri, vatan topraklarından atmak ve bağımsızlık nişanesini bu ülkenin kalbine işlemek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Aziz milletimiz, meclisle birlikte ayağa kalkmış, istiklal ve istikbal için düşman güçlerini vatan topraklarından atıncaya kadar mücadele etmiştir. Bu şanlı direniş ve mücadele zaferle neticelenmiş, emperyalist güçler vatan topraklarından sökülüp atılmıştır. Bu şanlı direniş ve ardından gelen büyük zafer, emperyalist ülkeler tarafından sömürgeleştirilen tüm halklar için cesaret ve ilham kaynağı olmuştur. Tarih, cesaretini ve ilhamını bu topraklardan devşiren milletlerin mücadelesine şahitlik etmiştir.
 
Vatan topraklarından atılan emperyalist güçler de emellerinden asla vazgeçmemiştir. Bu toprakların mücadelesi, hak ile batılın kadim kavgası hala devam etmektedir. Fırsat buldukları her yerde ve zamanda farklı maskelerle, kılıklar ve ambalajlarla milletin karşısına çıkmışlardır. Bazen terörle, bazen ekonomiyle, bazen de darbelerle Kurtuluş Savaşı’nın intikamını almak için harekete geçmişlerdir. En son girişimleri ise 15 Temmuz gecesinde yaşanan kanlı darbe kalkışmasıydı. Emperyalist kukla hareketi FETÖ aziz milletimizin gözbebeği TBMM’yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni, Özel Hareket ve daha pek çok kritik merkezi bombalamaktan, milletimize silah doğrultmaktan geri durmamıştır. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, aziz milletimiz darbecileri vatan topraklarından söküp atarak bir kez daha istiklaline sahip çıkmıştır. Yeri gelmişken şu hatırlatmayı yapmayı bir görev biliyoruz: FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerini sebep ne olursa olsun aklama, masumlaştırma, hatta ve hatta meşrulaştırma girişimleri her şeyden önce ülkemizin, milletimizin istiklaline yöneltilmiş büyük bir tehdittir. Bu yöndeki girişimleri sorumsuzluk olarak görüyor ve herkesi bu konuda sorumlu hareket etmeye davet ediyoruz.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin antiemperyalist ruhu istikbalimizin teminatıdır. Meclisin açılış gününün geleceğimiz olan çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiş olması istikbale sahip çıkmanın en önemli göstergesidir. Çocuklarımıza meclisimizin antiemperyalist ruhunu, imanı ve medeniyet bilincini öğretmek, bundan böyle de farklı kılıklar, maskeler ve ambalajlarla başını çıkartacak emperyalist emelleri olan güruha karşı çelikten bir set olacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle açılışının 103. yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve antiemperyalist ruhunu selamlıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nın aziz şehitlerini, gazilerini ve nice isimsiz kahramanını rahmetle ve Fatihalarla anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı tebrik ediyor, çocuklarımızın her gününü bayram tadında geçirmesini temenni ediyoruz.