Toç Bir-Sen Akademi 1., 2. ve 3. Dönem Buluşması

Toç Bir-Sen Akademi 1., 2. ve 3. Dönem Buluşması

15 Ekim 2023 Pazar 22:04
Toç Bir-Sen Akademi 1., 2. ve 3. Dönem Buluşması

Toç Bir-Sen Akademi 1., 2. ve 3. Dönem Buluşması 81 ilden gelen gençlerin katılımıyla Antalya’da başladı.

Milli ve manevi değerlerine bağlı, hedef ve ilkeleriyle toplumun değerlerini önceleyen, hak ve hakikatten ödün vermeyen, Ülkesi, Milleti ve Dünya Mazlumları için mücadele eden, üreten, aktif ve vizyoner gençlik yetiştirmek amacıyla başlatılan Toç Bir-Sen Akademi Programı 3 dönemin gençlerinin katılımıyla başladı.

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, toplantının ilk oturumunda salonu dolduran gençlere seslendi. Öztürk, bu ülkenin güçlü yarınlarının güçlü bir gençlikle mümkün olduğu bilinciyle, millete ve ülkeye katkı sunmak amacıyla Toç Bir-Sen Akademi’yi kurduklarını ifade etti.

“Bugün bu salonda yer alan gençler geleceğe dair umutlarımızı daha da güçlendiriyor” diyen Öztürk; “Erdemliler Hareketi Toç Bir-Sen olarak, bundan tam 5 yıl önce, bu ülkenin güçlü yarınlarını sizlerle birlikte inşa edeceğimize inanarak yola çıktık. Sağlam imanı, güzel ahlakı, benzersiz milli duruşuyla mücadelemize azim katacak gençliği hedefledik. Millete hizmet yolunda, kararlı ve güçlü adımlarla yürüyecek gençliğe, ihtiyaç duyacağı her türlü beceri ve donanımı kazandırmak üzere Toç Bir-Sen Akademi’yi kurduk. Toç Bir-Sen Akademimizi inşa ettiğimiz temeller üzerinde, sizler de teveccüh gösterdiniz, gayret ettiniz ve bu mukaddes davayı omuzlanacak kudrete ve muhabbete ulaştınız” dedi.

“Hayatımızın Her Anını Değerlerimiz Üzerine İnşa Etmeliyiz”

Konuşmasında Toç Bir-Sen Akademi’nin gençlerine değerlerine sahip çıkmaları tavsiyesinde bulunan Genel Başkan Öztürk, değerlerinden uzaklaşmanın davadan ve mücadeleden de uzaklaşmak anlamına geldiğinin altını çizerek şunları söyledi:  “Türkiye’nin en köklü, en örgütlü ve en güçlü Sivil Toplum Hareketinin neferleri olarak hayatımızın her anını değerlerimiz üzerine inşa etmemiz çok önemli. Değerlerinizden uzaklaştığınızda artık siz, siz olmaktan çıkmışsınızdır. Değerlerinden uzaklaşanlar için ne dava söz konusu olacaktır ne de anlamlı bir mücadele! Benliksiz ve kişiliksiz bireyler, bencilleşmiş toplumlar hep aynı hastalıktan muzdariptir. Bu hastalık kendi değerlerine sahip çıkmayanların içinden çıkamayacakları kocaman bir ateş çukurudur. Erdemliler Hareketimiz içerisinde, değerler ve hizmet sendikacılığı ekseninde sorumluluk alarak durduğumuz yer, bize inanan ve güvenen kamu çalışanlarımız, milletimiz ve mazlumlar için umut kaynağıdır. Bizim meselemiz; üstüne titrediğimiz vatanımızın, milletimizin, davamızın bekasıdır. Bizim meselemiz mensubiyetimizin ve mesuliyetimizin ağırlığıdır. Bu nedenle sadece adımlarımızı değil, duygularımızı, düşüncelerimizi, durduğumuz yeri doğru kodlamak gibi bir sorumluluğumuz var.

Çünkü Memur-Sen ve Toç Bir-Sen; kamu çalışanlarımızın, Milletimizin Umudu, Güçlü Yarınlarının Sigortasıdır.”

“Mazluma Mağdura Sahip Çıkmak Zorundayız”

Memur-Sen ve Toç Bir-Sen’in görev alanının, sorumluluklarının sadece kurumlar ve yaşadıkları yerlerle sınırlı olmadığının altını çizen Genel Başkan Öztürk; “Erdemliler Hareketinin fertleri olarak, milli ve manevi değerlerimizden taviz vermeden, “Yeni, büyük ve güçlü bir Türkiye” için mücadele ettiğimiz gibi 4 kıtaya adaletle ve merhametle hükmeden şanlı ecdadımızın emanet ettiği sancağı yere düşürmeden mazluma mağdura sahip çıkmak zorundayız. Çünkü Türkiye, mazlumun mağdurun sesidir, nefesidir. Çünkü Türkiye İslam Dünyasının ve mazlum coğrafyaların hamisidir. Bizim gayemiz hakikat davası, hakkı üstün tutma, adaleti ve merhameti halka halka yayma davasıdır” dedi.

Güçlü Bir Gelecek Ancak Şuurlu Gençlikle Mümkün”

Akademi gençlerine hayatları boyunca mücadele etmekten vazgeçmeden, ülkemiz ve milletimiz için çalışmaları gerektiğinin altını çizerek konuşmasını şöyle sonlandırdı. “Ülkemizin umudu, geleceği olan, siz genç kamu görevlilerimize/ Toç Bir-Sen’imizin aydınlık yüzlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Sizler güçlü yarınların anahtarı, Güçlü Türkiye’nin sigortası olacaksınız. Azimle, gayretle, mücadeleyle, hep dünden daha çok çalışacak, hedefe varmak için biran olsun durmayacak, yılmayacaksınız. Toplantılarımız boyunca edindiğimiz tüm bilgilerin, hakikatlerin hayatınıza rehberlik edeceğini ümit ediyoruz. Bizler sizlere yürekten inanıyor ve güveniyoruz”

Genel Başkan Hüseyin Öztürk’ün konuşmasının ardından toplantı eğitim programları ile devam etti.

Haber Fotoğrafları

Toç Bir-Sen Akademi 1., 2. ve 3. Dönem Buluşması
Toç Bir-Sen Akademi 1., 2. ve 3. Dönem Buluşması
Toç Bir-Sen Akademi 1., 2. ve 3. Dönem Buluşması
Toç Bir-Sen Akademi 1., 2. ve 3. Dönem Buluşması
Toç Bir-Sen Akademi 1., 2. ve 3. Dönem Buluşması
Toç Bir-Sen Akademi 1., 2. ve 3. Dönem Buluşması