Toç Bir-Sen Akademi’nin 4. Dönem 1. Kur Programının startı Bolu’dan verildi
05 Ekim 2024 Cumartesi 12:40Toç Bir-Sen Akademi’nin 4. Dönem 1. Kur Programının startı Bolu’dan verildi.
3 gün süren programın açılış toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Toç Bir-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Bolu İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hasan Taş, Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Sami Yılmaz, Toç Bir-Sen Bolu Şube Başkanı Naci Acar, kurum amirleri ve 81 ilden gelen gençlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Programın açılışında konuşan Genel Başkan Öztürk temellerini 2018 yılında attıkları Toç Bir-Sen Akademi ile; iman, irfan, ahlak ve bilgi ile donanmış, milletine, ülkesine hizmet etmeyi asli görevi bilen bir gençliğin yarınlara daha güçlü adımlarla yürümelerini amaçladıklarını ifade ettik.
“Erdemli bir toplum, şuurlu bir gençlik ile mümkün” diyen Öztürk; “Bu ülkenin güçlü yarınlarına ve bu güçlü yarınları da milli, manevi ve ahlaki değerlerine sıkı sıkıya sarılı gençlerin inşa edeceğine inanarak, Toç Bir-Sen Akademimizin temellerini 2018 yılında attık. “Ecdadın emanet bıraktığı davayı omuzlayacak, fıtrat değişse dahi, aynı kan ve aynı ruhla, inançla, hakkı-hakikati haykıracak erdemli gençler; yarınlarımızın teminatıdır, ülkemizin, milletimizin, gönül coğrafyamızdaki mazlumların umududur” dedik.
İlkini şehzadeler şehri Amasya’da büyük bir heyecan, mutluluk ve umutla yaktığımız bu meşaleyi bugün 8. kez, bu salonda siz gençlerimizle daha da büyütüyoruz” dedi.
Öztürk: “Memur-Sen’i, Toç Bir-Sen’i Lider Kılan Sendikacılığa Anlam Kazandıran Mücadelesidir”
Konuşmasında Memur-Sen ve Toç Bir-Sen’in duruşu, mücadelesi ve kazanımlarıyla ülkemizin sivil toplum kuruluşları arasında lider ve örnek markası olduğunu kaydetti. “Memur-Sen’i ve Toç Bir-Sen’i lider ve örnek kılan; sözlerimizle, eylemlerimizle, duruşumuzla, tavrımızla, eğilmeden-bükülmeden, korkmadan-çekinmeden, kırmadan-dökmeden yürüttüğümüz; sendikacılığa anlam kazandıran mücadelemizdir” diyen Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hak aramanın nasıl yapılacağını mücadelesiyle, kazanımlarıyla ortaya koyan Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak bizi biz yapan, bizi diğerlerinden ayıran, değer kazandıran, erdemli duruşumuzdur. Bizi büyük bir aile kılan ise birlik ve beraberlik içinde, istişareden güç alarak, çoğulcu, katılımcı ve özgürlükçü bir anlayışıyla tüm kamu çalışanlarımızın sosyal ve özlük haklarının korunması, genişletilmesi için köklerimizin farkındalığı, değerlerimizin ışığında yerli ve milli bir anlayışla çalışmaktır.
Bu sebeple Toç Bir-Sen; Medeniyet değerlerimize ve ecdadın emanetine sahip çıkan ve onu kirletmeye çalışan her oluşuma, söyleme karşı duran, kavga ve çıkar zeminini reddeden, insanı ve adaleti merkeze alan, sadece üyelerimizin, kamu çalışanlarımızın değil Milletimizin sorunlarına da çözüm arayan, istikbaline ve iradesine sahip çıkan, mazlumun yaralarını sarmak için tüm gücüyle mücadele eden bir Erdemliler Hareketidir.”
“Bizim Mücadelemiz, Çağları Aşan Kutlu Bir Yürüyüştür”
Genel Başkan Öztürk, ‘Bizim mücadelemiz, çağları aşan kutlu bir yürüyüştür’ diyerek sorumluluklarının sadece sendikal faaliyetlerle, mücadeleyle sınırlı olmadığının altını çizdi. Öztürk; “Doğu Türkistan, Arakan, İdlib, Moro, Filistin’deki mazlumlardan yükselen feryat da bizim, insan ve insan onuru mücadelemize dahildir. Bu feryada kulak vermek, gözyaşlarını-acılarını dindirmek de bizim; İslami, insani ve ahlaki sorumluğumuzdur.
Vahşi pençesini Gazze’nin üzerinden hiçbir zaman çekmeyen gözü dönmüş katil siyonist israil, son ve en vahşi hamlesini bundan 1 yıl önce 7 Ekim tarihinde gerçekleştirdi. Bir insanlık, insanlığın gözü önünde canlı yayında yok ediliyor. Kana susamış katiller, dünyanın gözünün içine baka baka kadınları, çocukları, yaşlıları katlediyor. Dünyanın en büyük soykırımı gerçekleşiyor. Ve ne yazık ki zulme sessiz kalanların suskunluğu; zalimlerin hükmünü güçlendiriyor. Mensubiyet, mesuliyet gerektirir. Memur-Sen’in ve Toç Bir-Sen’in mensupları olarak bizler; ülkemiz-milletimiz için can vermeyi, ümmetin derdiyle dertlenmeyi şeref bilen bir aileyiz. Memur-Sen’in Filistin konusundaki duruşu, tavrı, mücadelesi, haykırışı yeni değil. Kuruluşumuzdan bugüne, Filistin konusunda ilk gün ne söylediysek bugün de aynı şeyi çok daha fazlasıyla haykırıyoruz. Filistin Davasına desteğimiz devam edecek. Çünkü tarih bir gün bizim nerede durduğumuzu yazacak. Onun için; “Ben tek başıma ne yapabilirim ki?” demeyeceğiz! Mücadelemizi farklı yollarla sürdüreceğiz. Evlerimize katillerin ve işbirlikçilerinin mallarını satın almayarak, boykotumuzu her alanda devam ettireceğiz. Dünyaya ticaretiyle hükmeden yahudinin belini, onların mallarını boykot uygulayarak kıracağız inşAllah” dedi.
Genel Başkan Hüseyin Öztürk konuşmasını Toç Bir-Sen Akademi’ye katkı sunan akademisyenlere, hocalara katkıları için teşekkür ederek ve programın hayırlara vesile olmasını temenni ederek tamamladı.
Ali YALÇIN: “ Toç Bir-Sen Akademi'yi Ayrı ve Önemli Kılan, Yarınlara İlişkin Bir İdeal, İddia Taşıyor Olmasıdır”
Açılış programına katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toç Bir-Sen Akademinin Memur-Sen Ailesi içinde çok önemli ve ayrı bir yere sahip olduğunu ifade etti. Akif İnan’ın yolundan giden, “aidiyetimiz mesuliyetimizedir” diyen ve “Anadolu mesuliyet yurdudur” şuuru ile çalışan sendikamızın gençlere yönelik çalışmasını, alınan mesafeyi görünce “İyi ki, Toç Bir-Sen var” dedi. Yalçın; “Toç Bir-Sen Akademi, Büyük Memur-Sen Ailemiz içerisindeki en anlamlı çalışmalardan biridir. Toç Bir-Sen Akademi'yi ayrı ve önemli kılan, bir mesuliyeti gereği oluşu, yarınlara ilişkin bir ideal, iddia taşıyor olmasıdır. 4. Dönem 1. Kurun başladığı bir süreçte bir kez daha hakkı teslim ediyor, böylesine kıymetli bir çalışma için Toç Bir-Sen Ailesini yürekten tebrik ediyorum” dedi.
“Biz Anadolu’nun Kabul Görmüş Değerlerini Baştacı Eden Güçlü Bir Aileyiz”
Konuşmasında Memur-Sen’in diğerlerine göre değil değerlerine göre hareket eden güçlü bir aile olduğunun altını çizen Yalçın şunları kaydetti: “Memur-Sen Ailesi örgütlü gücüyle mazlum coğrafyaların sesi olmak , dünyanın neresinde dili, dini farklı olsa bile kim zulme uğruyorsa onun yanında olmak, haysiyetli duruşu göstermek zorundadır.
Memur-Sen’in kaldırım taşıyla, esnafın camıyla işi yok. Bu ülkenin malına, mülküne zarar veren bir sendikal anlayış içinde olmak gibi aymazlığımız yok. Hakkımızı ararken hakkın - haklının yanında olmak mesuliyetiyle hareket ediyoruz. Bu açıdan Memur-Sen’in durduğu yer farklıdır. Memur-Sen hiç bir zaman bu milletin diliyle, diniyle, mezhebiyle, meşrebiyle, milliyetiyle kavga etmedi. Biz Anadolu’nun kabul görmüş değerlerini baştacı eden, kendi medeniyet öğretilerinden hareketle yola çıkan, diğerlerine göre değil değerlerine göre hareket eden bir güçlü bir aileyiz” dedi.
Yalçın konuşmasını; “Genel Başkan Hüseyin Öztürk’ün şahsında sendikamızı tebrik ediyor, sabır, sebat ve büyük bir inançla yürütülen ve karşılığı görülen akademi çalışmasının nice gençlere ulaşmasını diliyorum diyerek sonlandırdı.
Açılış programında toplantıya katılan Bolu İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hasan Taş, Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Sami Yılmaz ve Toç Bir-Sen Bolu Şube Başkanı Naci Acar da selamlama konuşması gerçekleştirdiler.
Konuşmaların ardından Toç Bir-Sen Akademi gençlerine 6 kitaptan oluşan kitap seti dağıtıldı.
Toç Bir-Sen Akademi 4. Dönem 1. Kur’unda alanında uzman; akademisyen, yazar ve teşkilat büyükleri eğitim seminerleri ile gençlerle buluştular.
Memur-Sen Eski Genel Başkan Yardımcısı Halit Ortaköy; "Memur-Sen Tarihi",
Kişisel Gelişim Uzmanı - Yazar Muhammed Alpkent; "Proaktif İnsan",
Genç Memur-Sen Başkanı Mesut Emre Balcı; "Sivil Toplum ve Gençlik Çalışmaları"
Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bostancı; “Etkili İletişim ve İtibar Yönetimi”
Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah; “Gençlik Ufkumuz ve Geleceğimiz”
Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Neşe Yıldız; “Çalışma Hayatı ve İş Ahlakı” konulu sunumlarıyla Toç Bir-Sen Akademi’ye katkı sundular.
Katılımcıların büyük bir beğeni ve ilgiyle takip ettikleri program toplu fotoğraf çekimi ve sertifika dağıtımlarının ardından son buldu.