TOÇ BİR-SEN BAKAN FAKIBABA İLE YENİDEN AŞILAMA ÜCRETLERİNE İLİŞKİN GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

05 Şubat 2018 Pazartesi 19:11
TOÇ BİR-SEN BAKAN FAKIBABA İLE YENİDEN AŞILAMA ÜCRETLERİNE İLİŞKİN GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’yı makamında ziyaret etti. Öztürk ziyarette Bakan Fakıbaba ile uygulama ücretlerine ilişkin sorun başta olmak üzere, Bakanlık çalışanlarımızın yıpranma payına (fiili hizmet süresi zammı) ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi.

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Öztürk, Bakan Fakıbaba’ya özellikle uygulama ve salgın hastalık dönemlerinde mesai mefhumu gözetmeksizin, sabahın ilk saatlerinde gece geç saatlere kadar görev yapan çalışanlara uygulama başı 1 (bir) kuruş gibi bir ücretin takdir edilmesinin ve bu sorunun giderilmesine ilişkin çalışmaların henüz çözüme kavuşamamasının çalışanlarda tedirginliğe yol açtığını, moral ve motivasyonun düşmesine sebep olduğunu, vatandaş ile Bakanlık çalışanlarının karşı karşıya geldiğini yeniden dile getirdi.

“TOÇ BİR-SEN OLARAK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ATILACAK TÜM OLUMLU ADIMLARA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Öztürk ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada Toç Bir-Sen olarak sorunun çözümü için atılacak tüm olumlu adımlara destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi. Öztürk Yetkili sendika olarak üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle söz konusu uygulama yönergesinin illere gönderildiği 27 Aralık 2017 tarihinden itibaren başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba olmak üzere Bakanlık yetkilileri ile birçok defa görüşme gerçekleştirdiklerini, sorunun çözümüne ilişkin hazırladıkları kapsamlı raporu sunduklarını hatırlattı. Öztürk “Yaptığımız görüşmelerde Bakanlık yetkilerince, 01.01.2018 itibariyle fiili olarak kaldırılan ücretlerin yerine, ilgili personele aylık olarak yapılmasını sağlayacak farklı bir ödemenin, mevzuat çalışmalarının yapıldığı, ayrıca mevzuatın yürürlüğe girmesinden itibaren, Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknikeri ve Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin uygulama ücretleri yönüyle mağdur edilmeyecek bir düzenleme yapılacağı" bilgisi sendikamızla paylaşılmıştı. Sorunun tam anlamıyla çözüme kavuşmaması sebebiyle Sayın Bakanımızla bir görüşme daha gerçekleştirdik. Toç Bir-Sen olarak Bakanlığın sorunun çözümüne ilişkin atacağı tüm olumlu adımlara destek olmaya devam edeceğimizi belirttik.

Sayın Bakanımızda, konu ile ilgili tamamen iyi niyetli olduklarını, amaçlarının Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknikeri, Veteriner Sağlık Teknisyenlerine uygulama ücretlerinin Bakanlık tarafından ödenmesini sağlamak ve meslektaşlarımızın işletme sahipleri ile para alışverişini ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, söz konusu ödeme ile ilgili mevzuatın düzenlenmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Ancak olumsuz bir durumda 01.01.2018 öncesi uygulanan haliyle devam edilebileceğini dile getirdi" dedi.