Toç Bir-Sen ‘Rakamlarla Tarım Sektörü 2024’ Kitabını Yeni Veriler Ekleyerek ve Güncelleyerek Sektörle Buluşturdu

Toç Bir-Sen ‘Rakamlarla Tarım Sektörü 2024’ Kitabını Yeni Veriler Ekleyerek ve Güncelleyerek Sektörle Buluşturdu

03 Temmuz 2024 Çarşamba 09:39
Toç Bir-Sen ‘Rakamlarla Tarım Sektörü 2024’ Kitabını Yeni Veriler Ekleyerek ve Güncelleyerek Sektörle Buluşturdu

Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu’nun yetkili sendikası Toç Bir-Sen’in sektör çalışanları, yöneticileri ile ilgililerin yapacakları planlama ve çalışmalarda veri kaynağı olarak kullanabilecekleri, tarım sektörünün başucu kitabı olması amacıyla ilk olarak 2019 yılında sektörle buluşturduğu ‘Rakamlarla Tarım Sektörü’ isimli kitabın, yeni verilerin ve güncel rakamların eklendiği 6. basımı yayımlandı.

Son derece stratejik bir öneme sahip olan tarıma ilişkin verilerin yer aldığı kitapla ilgili bir açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, 2024 yılı baskısında diğerlerinden farklı olarak “Dünya Gıda İsrafı Endeksi”ne de yer verildiğini belirtti.

Gıda israfının önlenmesinde üretmek kadar, tedarik zinciri ve doğru tüketimin de önemli bir yer tuttuğunun altını çizen Öztürk şunları kaydetti:

“2024 yılı baskımızda diğerlerinden farklı olarak “Dünya Gıda İsrafı Endeksi”ne de yer verilmiştir. Rakamlar incelendiğinde; dünyada yetersiz beslenmenin her geçen gün yaygınlaştığı bir zamanda üretmek kadar, tedarik zinciri ve doğru tüketimin de ne denli önemli olduğu görülecektir.

Dünyada açlıkla mücadelenin en etkili yöntemi yeterince üretmek ve üretileni israf etmemektir. “Yiyiniz, içiniz, fakat isrâf etmeyiniz; çünkü Allah israf edenleri sevmez” emrinin muhatapları olarak; bir taraftan üretimi artırırken diğer taraftan israfı önlemeye yönelik tedbirleri almayı ve bunu yaşam felsefesi haline getirmeyi kendimize görev edinmeliyiz.

Gerek üretim planlamasına, gerekse israfın önlenmesine yönelik yapılacak tüm çalışmalarda istenen sonuca ulaşabilmek için akademisyenler, karar alıcılar ve uygulayıcılar her daim doğru ve güncel veri kaynağına ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple dijital ve basılı kopyasını sektörle buluşturduğumuz tarım sektörüne ilişkin en güncel verilerin yer aldığı ‘Rakamlarla Tarım Sektörü’ kitabımızın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmanın başta üyelerimiz olmak üzere, tarım çalışanları ile yöneticilere ve tarım camiasına katkı sunmasını diliyoruz”

'RAKAMLARLA TARIM SEKTÖRÜ 2024' kitabına ulaşmak için aşağıdaki görseli tıklayınız.