Yetkili Sendika Toç Bir-Sen olarak; Kurum İdari Kurullarında ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarda dile getirdiğimiz ‘Veteriner Biyolojik Ürünlerin Uygulama Ücretlerinin Artırılması’ talebimiz kazanıma dönüşerek, 17.01.2022 tarihli ve 910525 sayılı Bakanlık Oluru ile ilgili birimlere gönderildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz son olarak 2021 yılı 2. Dönem Kurum İdari Kurulu Toplantısına taşıdığımız konular arasında “Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi için mesai mefhumu gözetmeksizin, büyük fedakârlıklar ile görev yapan personelin emeğinin karşılığı olan Veteriner Biyolojik Ürünlerin Uygulama Ücretlerinin T.C. Merkez Bankası’nın enflasyona ilişkin verileri de dikkate alınarak artırılması” talebimiz de yer almaktaydı. (https://www.tocbirsen.org.tr/uploads/documents/PERGEM_EK%C4%B0M_K%C4%B0K_2021_(Son).pdf )
Genel Başkanımız Hüseyin Öztürk ve Personel Genel Müdürü Adem Dinç’in katılımıyla 03/11/2021 tarihinde gerçekleşen KİK toplantısında bu talebimizle ilgili; Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü, Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü ve yetkili sendika TOÇ BİR-SEN yetkilileri ile konuya ilişkin toplantı düzenlenmesine karar verildi.
Bu talebimizin kazanıma dönüşmesi için Genel Başkanımız Hüseyin Öztürk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Ali Eroğlu ile birlikte 15 Aralık 2021 tarihinde Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ile bir araya gelerek ‘Veteriner Biyolojik Ürünlerin Uygulama Ücretlerinin Artırılması’ hususunda bir görüşme gerçekleştirdiler.
İmza altına alınan KİK kararı gereği de 9 Aralık 2021 tarihinde Sayın Bakanımızın talimatıyla, Genel Başkanımız Hüseyin Öztürk, Personel Genel Müdürü Adem Dinç, Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Ali Eroğlu, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Sedat Ildız'ın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.
Söz konusu toplantıda ‘Veteriner Biyolojik Ürünleri Uygulama Ücretlerinin Güncellenmesi’ ne ilişkin alınan karar neticesinde Sayın Bakanımızın 17.01.2021 tarihli Olur’u ile;
Hayvanlara tatbik edilecek her türlü veteriner biyolojik ürünlerin uygulamalarında aşağıda belirlenen ücretlerin "Hayvanların Tanımlanması İle Veteriner Biyolojik Ürün Uygulama Ücreti Makbuzu" karşılığı,
a- Koyun ve keçi türü hayvanlar için brusella ve kuduz aşılamaları hariç hayvan başına 50 (elli kuruş) Krş.,
b- Sığır cinsi hayvanlar için brusella ve kuduz aşılamaları hariç hayvan başına 1,50 (bir Türk Lirası elli kuruş) TL,
c- Brusella ve kuduz aşılamalarında sığır cinsi hayvanlar için hayvan başına 2,00 (iki Türk Lirası) TL,
ç- Brusella ve kuduz aşılamalarında koyun keçi türü hayvanlar için hayvan başına 75 (yetmiş beş kuruş) Krş.,
d- Tek tırnaklı ve deve için hayvan başına 3,00 (üç Türk Lirası ) TL,
e- Kuduz aşılamalarında kedi ve köpekler için hayvan başına 5,00 (beş Türk Lirası) TL,
f- Kanatlı hayvanlar için hayvan başına 15 (on beş kuruş) Krş.,
g- Ari işletmelerde Sığır Tüberkülozunun kontrolünde alerjik test için hayvan başına 2,00 (iki Türk Lirası) TL,
ğ- Diğer hayvanlar için hayvan başına 1,50 (bir Türk Lirası elli kuruş) TL,
Hayvanlara uygulanacak kulak küpesi, mikroçip ve benzeri tanımlama araçları ile tanımlamalarda;
a- Sığır cinsi hayvanlar için hayvan başına 1,50 (bir Türk Lirası elli kuruş) TL,
b- Tek tırnaklı hayvanlar için hayvan başına 3,00 (üç Türk Lirası) TL,
c- Koyun ve keçi türü hayvanlar için hayvan başına 75 (yetmiş beş kuruş) Krş.,
ç- Kedi, köpek ve gelincikler için hayvan başına 5,00 (beş Türk Lirası) TL,
d- Diğer hayvanlar için hayvan başına 1,50 (bir Türk Lirası elli kuruş) TL, olarak belirlenmiştir.
KİK Toplantılarında dile getirerek tutanak altına aldığımız haklı taleplerimizden bir tanesi olan ‘Veteriner Uygulama Ücretlerinde Artış Yapılması’ hususunda irade ortaya koyarak kazanıma dönüşmesini sağlayan başta Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli olmak üzere, bu süreçte emeği geçen tüm Bakanlık bürokratlarımıza çalışanlarımız adına teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyoruz.