Zorunlu Rotasyona Zemin Hazırlayanlar Bugün Timsah Gözyaşı Döküyorlar

Kıymetli çalışanlarımız, bildiğiniz gibi yetkili sendika TOÇ BİR-..

01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
Zorunlu Rotasyona Zemin Hazırlayanlar Bugün Timsah Gözyaşı Döküyorlar


Kıymetli çalışanlarımız, bildiğiniz gibi yetkili sendika TOÇ BİR-SEN olarak, Orman Genel Müdürlüğünün, sosyal tarafların görüş ve önerilerini dikkate almadan çıkardığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin asla günün koşullarına uygun olmadığını ve biran önce değiştirilmesi gerektiğini aylardır alanlardan haykırıyoruz.

Orman Genel Müdürlüğü personeline bugün uygulanan atama ve yer değiştirme yönetmelikleri çalışanları mağdur etmektedir. Mağdur olan çalışanlarımızın vebali de OGMnin önceki yıllarda uyguladığı atama ve yer değiştirme yönetmeliklerinin hepsine dava açarak, söz konusu yönetmeliklerin bugünkü haliyle yayımlanmasına sebep olanların, yani Gezi olaylarında 3 ağaçla bir milletin sözde uyanışını bekleyenler ve bugüne kadar çalışanlarımızın hiçbir sorununun çözümü için çalışmayarak "çamur at, tutmazsa izi kalsın" felsefesi ile hareket edenlerindir. Bunların iş bilmezliği ve aymazlığı, bugün yüzlerce orman çalışanımızı ve ailelerini çok zor bir duruma itmiştir. Daha önceki yıllarda kurum tarafından uygulanan yönetmelikleri, sırf "iş yapıyor, çalışıyor" gibi gözükmek için sonuçlarını düşünmeden kurumlarla çatışarak mahkemeye taşıyan, sadece üyelerinin değil tüm çalışanların hayatlarını tepe takla eden oda yönetimleri ve sendikalar bugün timsah gözyaşları dökmektedir.

Şimdi soruyoruz; Dün, Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Resmi Gazetede yayımlandığında dönemin genel müdürünü arayıp teşekkür eden iş bilmezler, bugün ne değişti de timsah gözyaşı döküp, güya rotasyona karşı platform oluşturuyorsunuz? Dün mü aklınız başınız da değildi, yoksa bugün mü? Yoksa bunca orman çalışanının yerleriyle yurtlarıyla oynadığınızı sonradan mı fark ettiniz?

Söz konusu yönetmeliklerin bugünkü haliyle uygulanmasına sebep olanların, timsah gözyaşı döküp sonra kapalı kapılar arkasında sevinenleri,  çalışanlarımızın ve kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.

Orman Genel Müdürlüğünü ise bir kez daha acilen yapılan atamaları gözden geçirmeye, yüzlerce çalışanımızın aile düzenlerini perişan edecek yönetmeliği çalışanlarımızı mağdur etmeyecek şekilde yeniden düzenlemeye çağırıyoruz.  
                                                            
                                                                        TOÇ BİR-SEN GENEL MERKEZİ